Без значение с какъв цвят на очите сте родени, вероятно

...
Без значение с какъв цвят на очите сте родени, вероятно
Коментари Харесай

Тези 5 неща могат да променят цвета на очите ви

Без значение с какъв цвят на очите сте родени, евентуално най-малко един път сте се чудили по какъв начин бихте изглеждали с различен. А знаете ли, че има редица фактори, които могат да трансформират цвета на ириса? Да, това в действителност е допустимо, а ето и кои са най-интересните аргументи това да се случи.

Настроението въздейства на наситеността на цвета

Ярките страсти са прочут потрес за нашето тяло. Онези моменти, в които сърцето ни прескача, мъчно ни е да поемем въздух. Точно тогава се трансформира и цвета на очите ни, от време на време към по-тъмно, различен път към по-светло, зависи от естествения цвят и от съответната страст. Учените са открили, че моментите на благополучие, оказват най-силно въздействие.

Количеството на меланин в организма също е фактор

Знаете, че множеството бебета се раждат със сини очи. Това се дължи на по-ниското наличие на меланин в ириса. С увеличението на възрастта, надлежно и на меланина, цветът се трансформира. Хората, които живеят в планински региони, постоянно се раждат със сини очи, които по-късно се трансформират в лешникови. Понякога окончателният цвят на очите не се открива до 12-годишна възраст.

Начинът на хранене

В различната медицина съществува доктрина, която свързва цвета на ирисите и здравето на вътрешните органи. Този раздел в медицината се назовава иридология, само че защото няма задоволителна доказателствена база, се счита за псевдо-научна. И въпреки всичко, има задоволително учредения да се счита, че продължителното суровоядство може да промени цвета на очите. Например, спанакът оказва помощ очите да се запазят здрави и ярки, медът може да добави топъл колорит, а морските блага да създадат цвета по-интензивен.

Гримът и облеклата въздействат на нюансите

Жените имат вълшебен принадлежности като грим, облекла и цвят на косата, които могат да употребяват, с цел да „ оцветят” очите си. Дамите с кафяви очи могат да употребяват златни, розови и блестящо зелени облекла, с цел да създадат ирисите си по-светли. Сините и зелените очи могат да засилят интензивността на цвета благодарение на тюркоаз, смарагд и синьо.

Лазерна интервенция

Е, време е да се върнем в софтуерното съвремие. През 2011 година доктор Грег Хоумър изобретил лазерна хирургия, която може да промени цвета на очите. С помощта на лазер, меланиновите кафези се унищожават. Това значи, че хората с кафяви очи могат да станат синеоки. Процедурата трае единствено 20 секунди, а крайният резултат се вижда след 2-4 седмици.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР