Без значение от марките, автомобилното моторно масло в дизеловия и

...
Без значение от марките, автомобилното моторно масло в дизеловия и
Коментари Харесай

Какво моторно масло да изберем

Без значение от марките, автомобилното моторно масло в дизеловия и бензиновия мотор е предопределено за смазването на движещите се и триещите се един в различен обособени елементи на цялостния механизъм. То също води замърсителите, появяващи се в резултат на триещите се елементи. Тази смазка също ги охлажда и ги защищава от изхабяване. Как обаче да създадем своя верен избор от обособените предлагани типове и марки автомобилни моторни масла за бензиновите и дизелови мотори?
Как да изберем автомобилно масло
Най-добрият вид е да погледнете документите с рекомендации на съответния производител, където ще видите детайлности към типовете автомобилни масла за Вашия модел и няколко марки. За притежателите на нови коли, значим миг в избора е да извърнат внимание на целесъобразния вискозитет. Притежателите на втора употреба коли обаче би трябвало да се съобразят с още няколко нюанса:
- SAE - интернационален клас, определящ сезонността на течността - зимна, лятна, всесезонна;
- ACEA - европейска спецификация за разделение;
- При дизелови мотори - изключително чувствителни са моделите с Комън Рейл, помпа дюза и с турбокомпресор. Препоръчителна е използването на синтетичен смазочен продукт;
- При бензиновите мотори с огромен пробег е целесъобразна приложимост на синтетични или полусинтетични типове смазочни течности, само че не и минерални.
Какви типове има
Основно съществуват три типа автомобилни моторни масла от разнообразни марки:
- минерални - получават се посредством рафинирането на нефта и са употребявани в колите, които всекидневно се карат по градските или извънградски маршрути;
- полусинтетични - особеното тук е, че тази автосмазочна течност е основана в композиция с натурални и синтетични артикули. Използва се при високоскоростните спортни моторни транспортни средства;
- синтетични - създава се посредством комплицирани процеси на химични синтези в лабораторни условия и в нея съвсем не се употребява натурален артикул.
Все отново при установяване на типовете е редно да се вземе под внимание дали моторът е дизелов или бензинов и да се направи информация по отношение на модела на транспортното средство и изискванията за неговата употреба.
Как се сменя
Смяната като цяло е обикновена процедура и е значимо да знаем, че когато налеем нова марка автомобилно масло в дизеловия или бензинов мотор е редно да сменим и масления филтър. Трябва просто да вземете подобаващ съд, в който остарялата течност да изтече откакто отстраните пробката на картера за източването. Затворете и налейте нужното количество смазка през съответния отвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР