Без значение от дължината или текстурата, всяка естествена коса е

...
Без значение от дължината или текстурата, всяка естествена коса е
Коментари Харесай

Съкровището на Африка: Чебе за дълга и здрава коса

Без значение от дължината или текстурата, всяка естествена коса е красива. Сега, в случай че запазването на дължината е една от задачите ви за 2023 година, тогава може да желаете да помислите за прибавяне на чебе към вашата рутина.

Чебе е шубрак, който пораства в планинските вериги на Чад. Чадските дами са разкрили преди хилядолетия, че семената му имат мощни свойства за подсилване на косата. Помага за понижаване на цъфтящите краища и накъсването, поддържа косата хидратирана и извънредно мека и обезпечава по-лесно разплитане, което от своя страна оказва помощ за дължината.

Готови ли сте да научите повече за съставката суперзвезда? Прочетете, с цел да откриете всичко, което би трябвало да знаете за чебе.

Какво е чебе?

Както бе упоменато по-рано, чебе е " шубрак, който пораства в планинските вериги " на Чад, прочут със своите качества за подсилване на косата. Така че е елементарно да се разбере за какво е бил употребен от дамите в страната от епохи.

Как да употребявате чебе?

Обикновено храстът се стрива на прахуляк, след което се смесва с вода, естествени масла и се нанася върху косата. Можете да употребявате масло от ший или масло от какао, а може да посегнете и към сусамово или кокосово масло.



Колко постоянно би трябвало да се употребява чебе?

Традиционно чебе се нанася върху косата два до три пъти седмично. Въпреки това, той в действителност може да се употребява толкоз постоянно, колкото желаете.

Какво прави чебе потребно за косата?

Като нанесете пастата върху косата си и я държите сплетена на плитки, тя поддържа косата хидратирана и оказва помощ да се резервира дължината ѝ. Това от своя страна също предотвратява увреждане и раздробяване, което води до по-здрава коса.

Chébé to make your hair grow is a global fad these days. But its roots reach back a thousand years to Chad. Brenda Mwai looks at what the hair ritual means to women there today.
— African Stream (@african_stream)
Има ли някой, който би трябвало да заобикаля потреблението на чебе?

Тези с фина коса може да виждат чувство за натежаване. Но другояче чебето е универсално потребен артикул, с дребни изключения. За по-голяма сигурност можете да извършите пач тест и несъмнено, в случай че сте бременна или кърмите, се предлага да потърсите съвет от вашия доктор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР