Без значение колко е вкусна и полезна храната, която сме

...
Без значение колко е вкусна и полезна храната, която сме
Коментари Харесай

7 храни, които не бива да топлим в микровълнова фурна

Без значение какъв брой е вкусна и потребна храната, която сме приготвили, тя може да изгуби доста елементарно своите потребни свойства, в случай че бъде претоплена в микровълнова.
Доказано е, че някои храни не трябва да бъдат затопляни наново по този метод, с цел да може да се резервира усетът и изгодата от тях.
Ето лист с храните, които би трябвало да хапвате незабавно, откакто ги приготвите и не е добра концепция да топлите в микровълнова:

Пилешко месо – пилешкото месо може да се хапва до 2 дни след приготвянето му. След този интервал претоплянето му може да провокира бурна реакция в стомаха и да ви аргументи редица неразположения.

Гъби – гъбите се хапват незабавно след приготвянето им, защото при престояването и претоплянето им съставът на протеините в тях се променя, което може да е причина за проблеми с храносмилането.

Цвекло – цвеклото е цялостно с потребни съставки за човешкия организъм, само че то би трябвало да се употребява единствено когато е прясно. Тези съставки понижават, когато премине през топлинна обработка.

Картофи – картофените ястия също не би трябвало да се оставят за дълго в ледник, тъй като тяхната хранителна стойност стартира последователно да понижава, а най-после претопленото ядене може да бъде в действителност токсично за организма.

Спанак – спанакът е продуктът с най-високи равнища на нитрати, поради което потреблението му в претоплен вид може да е доста рискова. Нитратите в претопления зарзават могат да доведат до канцерогенеза.

Целина – сходно на спанака целината също е с доста високо равнище на нитрати, поради което не би трябвало да се претопля. Ако зеленчукът е част от чорба или друго ядене, наложително би трябвало да го премахнете при претопляне.

Яйца – претоплените варени или бъркани яйца могат да бъдат токсични за стомаха ви. Те би трябвало да се употребяват, незабавно щом ги приготвите, и никога не би трябвало да ги хапвате, в случай че са преди малко извадени от микровълнова фурна.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР