Без значение колко е важна водата за тялото ни, не

...
Без значение колко е важна водата за тялото ни, не
Коментари Харесай

Кога не бива да пиете вода, дори да сте жадни

Без значение какъв брой е значима водата за тялото ни, не постоянно е допустимо да се пие и даже не когато и да е на денонощието. Лекарите поучават да се придържате към целесъобразния най-малко и да пиете най-малко един литър чиста вода дневно. 

Но превишаването на нормата може да принуди бъбреците да работят на лимита на опциите си, което прави водата не толкоз потребна, каквато си представяте нормално. 

Освен това има обстановки, в които просто не трябва да пиете вода, само че доста малко хора знаят за тях. 

Не се предлага да се пие вода по време на хранене , а по-добре да се пие преди този момент. Не че това заплашва вашето здраве, само че може да докара до нарушение на храносмилателния развой, също така стомаха се подува в този случай доста бързо. За да избегнете отичане и непредвидени шумове, изпийте чаша вода преди да започнете да ядете. Също по този начин не пийте ледената вода. 

Не е целесъобразно да се пие вода преди лягане.  Не е нужно да сте доктор, с цел да разберете, че в случай че изпиете огромна чаша вода тъкмо преди да попаднете в обятията на Морфей, по-късно може да отидете в тоалетната няколко пъти през нощта. Това ще докара до обстоятелството, че няма да усещате изгодите от съня, защото регенерацията на клетките ще бъде прекратена. Освен това, през нощта, бъбреците няма да си почиват, а ще работят. 

По време на интензивна подготовка.  Най-добре е да се пие вода, утолявайки жаждата, след подготовка (или преди), а не по време на. Не че е неприятно за тялото ви, само че може да ви избави от главоболие и гадене. Разбира се, в случай че участвате в маратон, ще бъде мъчно да се чувствате жадни и да не пиете вода, по тази причина тук има изключение.

След ястие на люти чушки.  Много хора пият вода, с цел да отстранен чувството за парене, откакто са похапнали люти чушки или доста пикантно ядене. Водата обаче не е решение на всички проблеми. Всъщност питейната вода единствено ще усили  резултата на паренето.  

Ако откриете, че урината ви е транспарантна.  Ако вашата урина е чиста като вода, това демонстрира, че тя не се всмуква и бъбреците ви работят на вятъра. Намалете количеството вода, което пиете, или се консултирайте с доктор, в случай че обстановката не се промени.

Когато не знаете произхода на източника на питейна вода.  Водата от елементарната чешма или от планински извор може да бъде рискова за здравето. Дори и да наподобява доста чиста, тя може да бъде нечиста с животинска урина или нещо друго./ zdrave.to

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР