Без значение каква е възрастта ви, винаги е необходимо да

...
Без значение каква е възрастта ви, винаги е необходимо да
Коментари Харесай

7 медицински изследвания, които всеки възрастен трябва да си прави

Без значение каква е възрастта ви, постоянно е належащо да се уверите, че сте в положително здраве. За да бъдете здрави е належащо да си вършиме проучвания, които се употребяват за разкриване на евентуални здравословни проблеми, до момента в който те към момента са лечими. За страдание, огромна част от хората не си вършат изследания задоволително постоянно.

Ето какви проучвания би трябвало да си вършиме постоянно:

1. Проверки на кожата

Според резултатите от изследване, извършено от Американското сдружение за битка с рака, към 3,3 милиона американци са диагностицирани с рак на кожата всяка година. За да сте сигурни, проверявайте се един път месечно, като започнете на 18-годишна възраст. Има някои рискови фактори:

Тези рискови фактори могат да включват:

доста излагане на слънце

фамилна анамнеза за рак на кожата

светла кожа

съществуването на голям брой необикновени бенки

анамнеза за съществени слънчеви изгаряния, изключително при започване на живота

2. Проверка на холестерола

Холестеролът се мери с кръвен тест, а Вашият доктор може да ви помоли да не ядете от 9 до 12 часа преди проучването. Обикновено пробата за холестерола мери равнищата на общия холестерол, HDL (добрия) холестерол, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите. Здравословната обща холестеролна цел би трябвало да бъде под 200 mg / dL. Според Американската асоциация на сърцето (AHA) всички възрастни над 35-годишна възраст би трябвало да ревизират холестерола на всеки 5 години. Проверката би трябвало да стартира на 20-годишна възраст, в случай че имате избрани рискови фактори като:

диабет

пушене

ИТМ над 30 години

фамилна история на инсулт

първородни родственици, които са имали инфаркт

3. Цитонамазка

Всяка жена, навършила 21 години, би трябвало да си прави цитонамазка всяка година. Този тест се организира, с цел да се ревизират признаците на рак на шийката на матката.

Според Американското сдружение по онкология, през последните 50 години смъртността от тази болест е намаляла с повече от 74% с помощта на цитонамазката.

4. Изследване за диабет
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР