Без значение как историците или фанатиците описват действията на някои

...
Без значение как историците или фанатиците описват действията на някои
Коментари Харесай

Седемте най-жестоки владетели, които историята познава

Без значение по какъв начин историците или фанатиците разказват дейностите на някои международни водачи, това да причиниш гибелта на милиони души поради персонални подбуди, не може да бъде целесъобразно. Всички сме чували за жестокостта на водачи като Станлин и Хитлер, само че историята помни и други брутални владетели. Ето седемте най-жестоки владетели, които историята познава:

Атила, водач на хуните

След като умъртвил брат си, Атила станал водач на Хунската империя и се е трансформирал в един от най-страшните нападатели на Римската империя. Вождът е бил прочут в по-голямата част от Западна Европа като образец за свирепост и лакомия. Историци описват за случая с девицата Урсула, която била хваната от Атила, до момента в който пътувала към поклонение дружно с 11 000 девици. След като тя е отказала да се омъжи за него, той заповядал да убият освен нея, само че и останалите девици.

Чингис Хан

Монголският водач Чингис Хан е бил общопризнат като воин от мнозина, тъй като е съумял да сплоти монголските племена. За него се е знаело, че е бил жесток и историците считат, че към 40 милиона души са били убити по цяла Азия и Европа по време на монголските завоевания.

Тимур

Владетелят на Източна, Южна и Централна Азия през XIV в. и е правил всевъзможни жестокости. Тимур наредил построяването на кула, направена от живи мъже, които били насъбрани един върху различен и циментирани с тухли и хоросан. Веднъж заповядал и кръвопролитие, с цел да накаже проведен протест - 70 000 души са избити, а главите им са набити по минаретата за наставление.

Иван Грозни

Иван Грозни е княз на Великото московско княжество. Той е бил женен общо седем пъти, като се счита, че някои от съпругите му са били отровени, а последната е била заровена жива със задушена уста и омотана във въжета. Той е удрял бременната си снаха, тъй като е облечена непристойно и тя изгубва бебето. Синът му влиза в спор с него, вследствие на което Иван Грозни го убива.

Мария I Тюдор

Тя е единственото дете на крал Хенри VIII и първата му брачна половинка - Катерина Арагонска. По времето на Мария I англичани са разграничени на протестанти и католици. Мария е твърдо решена да сплоти хората си с „ същинската вяра “ и малко преди Коледа през 1554 година подписва заповед, която води до гибелта на към 300 индивида. 240 мъже и 60 дами са оповестени за протестанти и изгорени на клада. Така кралица Мария I си печели прозвището „ Кървавата Мери “.

Леополд II

Кралят на Белгия Леополд е основател на " Независима страна Конго " - частен план за да извлича каучук и слонова кост от Конго посредством принудителен труд. Проявява изключителна свирепост, до момента в който усвоява естествените благосъстояния на Конго, разпореждайки посичане на крака на хора, които не са изпълнявали индустриална квота. Според демографи в интервала 1880-1920 популацията на Конго е намаляло с 50%.

Мао Дзедун

Поддръжниците на Мао показват, че той е модернизирал и обединил Китай и го е трансформирал в международна суперсила. Други обаче показват, че неговите политики са довели до гибелта на към 40 милиона души посредством апетит, насилствен труд и изтезания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР