Без значение дали сте начинаещ потребител, или напреднал експерт, първото

...
Без значение дали сте начинаещ потребител, или напреднал експерт, първото
Коментари Харесай

Как да направим тест на изправността на компютъра?

Без значение дали сте новак консуматор, или напреднал специалист, първото нещо, което би трябвало да извършите при покупката на нов или втора употреба компютър, е да го тествате за редовност. Това включва редица нюанси, за които по-долу от магазин за доставка на втора употреба техника Квант Сервиз ще опишат повече.

Кога се прави тест за редовност на компютъра?

Използва се при положение, че се следят проблеми с естествената работа на системата. Появяват се неточности, крашват приложения, има неработещи съставни елементи. Тестът още се постанова при покупката на втора употреба компютър, в чиято дарба за работа би трябвало да се уверим преди да платим. 

Проверка на цялостната редовност се прави и при подозрения за липса на задоволително продуктивност, при систематични сривове или неточности. Подобен тест на компютъра ще ви покаже, кои области можете да подобрите за спомагателна скорост. Такива са периодическото разчистване на ненужните стратегии, освобождение на повече дисково пространство и разчистване на краткотрайните файлове.

Тест за редовност се постанова и при положение, че сте правили актуализации на хардуерни съставни елементи, добавили сте нови или сте почиствали старите. След окончателното сглобяване на системата, в реда на нещата е да се тества, с цел да се уверите в пълноценната ѝ функционалност. Това ще ви даде успокоение, че няма да се случат непредвидени систематични сривове и други софтуерни и хардуерни аномалии, тъкмо сега, когато имате доста работа и потребност от работещ компютър.

Какви проби се вършат при инспекцията?

Съществуват разнообразни области от хардуера и софтуера, които подлежат на инспекция за редовност. Това може да са другите стратегии или обособени съставни елементи от конфигурацията. Ето някои особености:
инспекция за неточности с CPU-Z – малко приложение, сканиращо целия хардуер. Използвайте го при актуализиране на съставените елементи и когато желаете да се уверите, че няма разминавания в съвместимостта им; тест за редовност на компютъра посредством „ систематичен екран “ (Performance Monitor) – в OS Windows 10 има систематичен екран. След неговото пускане, вижте страничния панел, където в раздел „ Средства за наблюдаване “ ще видите „ Системен екран “, който по дифолт демонстрира единствено параметрите „ % на натовареност на процесора “. Въпреки това, можете да добавите и още стойности, като потребление на диска, зареждане, размер на файл, размер на показател на търсенето и други показатели; диагностика посредством екран за непоклатимост (Reliability Monitor) – разполагаем е още от Windows Vista и се започва от Контролния панел под „ Система и сигурност “, „ Център за поддръжка “, „ Обслужване “, „ Показване на доклад за непоклатимост на работата “. Тук виждате хронологията на събитията и зародилите през даден интервал грешки; мрежова диагностика – при проблеми с интернет, игрите в мрежата и потребност от инспекция на хардуера, можете да употребявате WiFi Analyzer, който е безвъзмезден. Анализира мрежовите настройки, с цел да види дали други безжични канали не пречат на вашия; диагностицирайте твърдия диск – направете го с приложението CrystalDiskInfo. Ще ви покаже открия брой неточности, температура, време за работа и т.н.; проверете паметта – проблемите с RAM са много чести и за тяхното разкриване, ефикасна стратегия е Resource Monitor в Windows. Пускането става от меню „ Старт “. Показва изпълняваните процеси и какъв брой памет се използва; има ли злотворен програмен продукт – елементарно ще установите това посредством безплатното приложение AdwCleaner. Открива рекламен програмен продукт, нежелани стратегии и конфигурирани панели с принадлежности.
Колко здрав е вашият компютър?

За да получите спомагателни насоки за инспекция, уголемен мониторинг и тест на положението на компютъра, препоръки по какъв начин да се грижите за непрекъснатата му редовност и какви други съставни елементи още можете да ревизирате, потребна информация в публикацията.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР