Без затруднения и напрежение Районните избирателни комисии в столицата приемат

...
Без затруднения и напрежение Районните избирателни комисии в столицата приемат
Коментари Харесай

Спокойно върви предаването на протоколите от вота

Без усложнения и напрежение Районните изборни комисии в столицата одобряват протоколите от изборните секции. Данните от първите СИК дойдоха в Арена " Армеец " още към 21:30 ч. нощес, оповестява Българска национална телевизия.

Първите секционни комисии пристигнали в " Арена Армеец " бяха най-доволни и си потеглиха минути след 22 часа.

„ Отчитането протече извънредно бързо, тъй като ние бяхме едни от първите завършили. Протоколите бяха лесни за попълване. Аз бях секретар, за първи път гласоподавам и беше извънредно елементарно за мен “, похвали се един от миналите през залата.

До среднощ близо половината от Секционните изборни комисии в два от столичните изборни региони към този момент бяха пристигнали и огромната част от тях обработени и признати.

„ В момента чисто географски се събраха много региони, защото са тръгнали по едно време. Работи се на цялостна пара, всичко е натоварено - и машините и членовете на РИК, тъй че се стареем оптимално бързо да обработваме протоколите и СИК-овете, които идват при нас “, сподели Виолета Темелкова, ръководител на 24 РИК - София-град.

Според Районните изборни комисии грешките в протоколите от секциите са малко и са чисто механически. „ Започнаха да се появяват при прехвърлянето неточности, които са незначителни, по-скоро в имена, часове и така нататък Отнема им време да си оформят тези детайлности “, изясни Темелкова.

Представители на някои секционни комисии разясниха, че единственото усложнение идва от официални условия за попълването на протоколите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР