Без яснота и информация по един от най-ключовите въпроси -

...
Без яснота и информация по един от най-ключовите въпроси -
Коментари Харесай

Лекарският съюз обсъжда здравния рамков договор за догодина

Без изясненост и информация по един от най-ключовите въпроси - какъв брой ще костват обособените медицински процедури, действия и интервенции, както и какъв брой от всяка процедура ще може да си разреши да заплати здравната каса следващата година за пациентите, съборът на Българския лекарски съюз през днешния ден се събира, с цел да разисква Националния рамков контракт за следващата година. Освен това съгласно дневния ред на форума лекарите би трябвало да се съгласят да дадат мандат на няколко човета от Управителния съвет на съюза да подпише или не рамковия контракт, който би трябвало да дефинира съответно по какъв начин ще бъдат разпределени всички пари за здраве за следващата година.

Всяка година здравната каса и лекарският съюз предоговарят параметрите на рамковия контракт, който разпределя в конкретика и активност по активност отпуснатите с бюджета средства за здраве. Неразделна част от контракта са таблици с обособените клинични пътеки и какъв брой ще заплаща за тях касата за съответната година.

Така всяка година се дефинира да вземем за пример какъв брой ще заплаща касата за лечението на исхемичен инсулт, лекуван по избран метод, другите типове онколечение, прегледите при експерти, визитата при персонален доктор, както и всички останали процедури, операции, интервенции, прегледи. Цената е за един брой активност, а в обособена рубрика се показва какъв брой общо броя от дадената активност ще може да заплати касата за цялата година. Така лекарите и лечебните заведения могат да си създадат сметка дали ще съумеят да покрият разноските си, дали парите ще им стигнат, с цел да обслужат качествено пациентите или ще се постановат съществени доплащания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР