Без всякакво съмнение премиерът Борисов осъществи едно много важно посещение

...
Без всякакво съмнение премиерът Борисов осъществи едно много важно посещение
Коментари Харесай

Истанбулската конвенция е новогодишният подарък на Нинова

Без всякакво подозрение министър председателят Борисов реализира едно доста значимо посещаване в Турция. Българското Европредседателство ще бъде запомнено със срещата на върха през май на 34-те министър - ръководители в София. Не ни е нужна Агенция против корупцията, а Агенция против убийствата, съобщи в изявление за ДИР.БГ депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков.

-Г-н Марков по какъв начин бихте коментирали следващото посещаване на премиера Бойко Борисов в Турция?

- Без всякакво подозрение министър председателят Бойко Борисов реализира едно доста значимо посещаване в Турция, следващо в течение на половин година. Турция е извънредно значима за нас и от позиция, че ни е комшия, и от позиция, че е страната с най-силна войска, пък най-сетне и с това, че по контракта на Европейски Съюз с южната ни съседка точно Турция е страната, която би трябвало да пази Европа от по този начин наречените "мигранти ". Аз не ги смятам за мигранти, те са както ги назовава унгарският министър председател Виктор Орбан, наскоро във в. "Билд " при визитата си и срещата си с парламентарната група на Християнсоциалния съюз в Германия, едни завоеватели - преселници.

Права е дипломат Надежда Нейнска, че актуалната политика и изключително в Европа, е толкоз динамична, че персоналните контакти и доверието са извънредно значими. Очевидно турският министър председател, който е с много корав темперамент, както се вижда, стигна до там даже да се изповядва на господин Борисов, да му приказва на малко име, което се случи при предходното му посещаване. Бе му споделил "Бойко, те желаеха да ме убият.... " и така нататък И самият избор за ръководител на ГЕРБ, беше задушевно посрещнат от Ердоган, като в посланието му към Борисов беше казано: "Твоят избор е гаранция за отличните ни връзки ".

- Готови ли сме да бъдем Европредседател?

- Що се касае до Европредседателството, което действително към този момент стартира, аз мисля, че социалистическата партия не беше права, когато квалифицираше на своя конгрес, че ние не сме подготвени за председателството в политически смисъл и били сме го свели единствено до кетъринг и хотелиерски услуги. Разбира се, че това не е по този начин, тъй като по време на Европредседателството ще се състои историческа среща. Тя ще бъде на 27-те министър председатели на страните от Европейски Съюз плюс Тереза Мей и шестте министри- ръководители от Западните Балкани. Такова нещо 34 министър-председатели да дойдат в България не е имало и такава среща за страните от Западни Балкани в Европейски Съюз не е имало.

Кога ще бъдат интегрирани действително страните от Западните Балкани в Европейски Съюз, дали по-рано, дали по-късно никой не може да каже. Но че софийската среща ще остане като началото на това приобщаване е вън от всякакво подозрение. Тя ще даде старта на тази интеграция. Очевидно Западна Европа и Америка обръщат огромно внимание на Западните Балкани напоследък по явно геополитически съображения, което е добре за нас. Очевидно е, че нашият министър председател играе значима роля и че няма никакво подозрение, че на Балканите той е най-популярната персона. Това го споделям без никакви терзания, даже и да ме обвинят в хвалебствие, това е реалност. Аз няма за какво да го хваля Борисов, тъй като не съм от "третия пол ".

- Но Председателството ни стартира с митинги на полицията, такива за Банско, с избор на съмнение, с показни убийства, какви сигнали излъчва страната ни, на която е гласувано това доверие?

- Аз в моя живот съм преживявал едно председателство, в интервала, в който живеех в Унгария през 2012 година, когато Виктор Орбан беше ръководител на Европредседателството. Тогава беше най-голямата нервност против Унгария, защото той смъкна цените на тока, на водата, на газа, това бяха едни 25% в изгода за жителите, нанесе тежък удар на банките, които бяха създали едни доста злонамерени контракти. Спаси 1 милион маджарски фамилии, зарибени със заеми в швейцарски франкове, разгласи края на ерата на банките. Въобще натисна монополите, банките и ползите на доста монополисти. Тогава стартира един необикновен плач и мисля, че тъкмо по това време Джордж Сорос се опита да му направи "Майдан ", извади 20 000 - 30 000 души на улицата против Орбан, след което последва излизането на улицата на един милион унгарци и се укротиха.

Т.е. не мина безметежно председателството на Унгария, само че както видяхте си мина и отпътува. Орбан завоюва още веднъж две трети от гласовете и през днешния ден всички приказват за унгарско знамение в стопанската система. Той стана знаме на отбрана на християнството в Европа. Стана знаме на отбрана на реда и сигурността в страната си и най-много на живота на своите жители.

Това, че се случват убийства в България е явно. Да не забравяме, че те не са единствено в страната ни. В Германия на връх Коледа се случи още по-отвратително ликвидиране. То бе осъществено от афганистанец. Жалко е, че този човек е бил приютен в едно малко градче в фамилията на германци, след което е понечил да изнасили 15-годишната им щерка, заплашвал я, че ще я убие. Бил е извикан в полицията по тъжба на родителите на 15 декември, разговаряли са с него, бил е предизвестен и все пак закла детето. Българските медии, които в голямата си част са неолиберални, не отразяват тези неща. И в по този начин наречените демократични демокрации тези неща се случват.

Друг въпрос е, че в действителност за тези 30 години преход България стана без всяко подозрение безспорен европейски първенец по обществени разстрели. България загуби толкоз доста жители в тези 30 години от показни убийства, колкото други страни от цивилен войни и тежки естествени бедствия не са губили. Това е огромният проблем. Ако мен ме попитат, Агенция за корупция ли би трябвало да се сътвори или Агенция за убийствата, ще ви кажа, че по-скоро Агенция за убийствата. Макар, че моето мнение е, че битката с престъпността като цяло с убийства и корупция, би трябвало да се води от конституционно откритите държавни органи - разследване, съд, прокуратура. изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи. Получи се на процедура по този начин, че за 30 години, ние сме безспорни рекордьори по основаване на извънправителствени органи - организации, комисии, комитети. Макар, че по Конституция за вътрешната политика дава отговор Министерски съвет, т.е. премиера и министрите. Тези органи към този момент над 100 не доведоха до смяна в обстановката на страната. За мен обяснението е едно - няма почит от държавните органи. Защото, в случай че има почит надали щяха да са толкоз убийствата. В Чехия, Полша, Словакия, Унгария няма толкоз показни убийства за целия преход, колкото в България за една година.

Но както виждате и в развитите демокрации става същото, поради импортираните от вън мигранти, заради глупавата политика на Европейска комисия и най-много на канцлера Ангела Меркел. Свидетели сме и на доста по-тежки премазвания на хора с коли по Коледа. Никоя страна не е обезпечена по време на Председателството си. В това положение, в което е сега Европа, тези работи ще стават. Но аз не мисля, че всичко това ще повлияе на тази среща на върха на 17 май на 34-те министър-председатели в София. Иначе председателството ще си мине и ще си замине.

- Българска социалистическа партия, Обединени патриоти, ВОЛЯ, Съюз на демократичните сили се оповестиха против Истанбулската спогодба, която бе утвърдена от Министерски съвет, въпреки че 8 министри не гласоподаваха за нея. Има ли недоумение на gender и като цяло на философията на конвенцията?

- Мнозинството от българските жители явно не желаят Истанбулската спогодба. Относно по този начин нареченото разбиране "социален пол ", си разрешават да укоряват несъгласните с конвенцията, че не били я чели, или че са се изгубили в превода. Дори някои споделят, че Русия ни настройвала против това, че Европейски Съюз да наложи на всички в Европа гейбраковете. На всички тези би трябвало да им кажа, че те би трябвало да четат конвенцията, явно не са я чели. Няма никакво подозрение, че конвенцията вкарва наличието "социален пол ", че е сложено наред с "биологичния пол ", и че се приказва за нестереотипната роля на пола. Т.е. вкарва на процедура за пръв път в България и в нашето право понятието, което за всички е известно като по този начин наречения "трети пол ". Това е огромно безсрамие и е най-голямото тестване за българския парламент от началото на прехода.

Ако се стигне до разглеждане на конвенцията в пленарна зала, ще желая да взема думата, ще помоля ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да създадем групово четене на конвенцията, с цел да няма никакво подозрение в нашите гласоподаватели, че сме я чели. Всички приказки, че можем да я приемем с запаси са безспорна идиотщина, приказки за дебили. Това е по този начин, тъй като има експлицитен текст в конвенцията, че тъкмо противоречивите моменти не подлежат на обструкции. Аз ще гласоподавам против тази спогодба, тъй като идната крачка ще бъде разтълкуване на Конституцията, да признаем публично по този начин наречения "трети пол " и еднополовите бракове. Кой, както се усеща, подобен да бъде. Е такова нещо, се надявам, българския парламент да не допусне.

- Евродепутатите ни, от ГЕРБ, неправителствени организации споделят, че не става въобще въпрос за гей браковете, за трети пол, а става дума за отбрана на дамите и децата от принуждение...


- Въпросът с насилието над дами можем да си го решим с нашето законодателство, изобщо в случай че има някакви проблеми. Или евродепутатите не знаят какво са дали своят вот или искрено лъжат какво написа в конвенцията. Ние депутатите в българския парламент би трябвало да гласуваме по съвест и няма значение какво са дали своят вот нашите евродепутати. Юристи от висок сан ми споделиха, че ще ми дадат приложенията към тази резолюция, която е гласувана от Екологичен потенциал. Това е една детска структура под формата на по този начин привлекателната отбрана от насилието над дами, да се пробутат няколко правни термина, които не подлежат и на спънка, с цел да ни ангажират.

Мога да кажа, че българският министър председател е тотално измамен в материята и най-лошото, което можеше да се случи на ГЕРБ е, че дадоха необикновен коз в ръцете на госпожа Корнелия Нинова. Тя получи огромен Новогодишен подарък. Сигурен съм, че от политическа позиция, тя по-голям подарък не би могла да получи. Моментално се усети и реагира, като съобщи изрично, че Българска социалистическа партия няма да поддържа конвенцията. И в случай че конвенцията не бъде гласувана, Нинова ще наподобява като индивида, с помощта на който тя и нейната партия са предотвратили грубото нарушение на християнските правила и полезности, които съществуват в България. Ако инцидентно конвенцията мине, то ще бъде посредством и на гласовете на Движение за права и свободи, по този метод придвижването ще се пришие към ГЕРБ. Тогава ще рухне мита, че Движение за права и свободи е дружно с Българска социалистическа партия, а госпожа Нинова ще получи още по-голям коз. Това ще е предизборния коз, че в случай че бъде определена за министър-председател ще денонсира конвенцията, такава опция има. Тя при тази обстановка на идващите избори ще се яви на бял кон, като индивида, който ще отстрани това знамение. За това хората, които са подвели премиера Бойко Борисов да си носят своята отговорност, аз не съм му избирал министрите.

Надявам се, че Българската православна черква ще излезе със мнение. Ние сме християнски народ и не би трябвало да влизаме в схемата на тежкия удар против християнството - обичайно семейство сред мъж и жена и допускане на милиони изселници ислямисти в европейските страни, без да бъдат проверявани за идентичност.

България би трябвало с отвод да гласоподава тази спогодба и в това време ясно да каже, че тя е най-лоялният член на Европейски Съюз, само че когато стане дума за християнски обичаи, полезности, ние ще сме твърдо срещу това, което става в Западна Европа, което към този момент се случи в Германия и Австрия - разрешаването на гей браковете. Да, госпожа Меркел гласоподава срещу, само че партията й гласоподава "за " гей браковете. Виждаме резултатите.

Социалдемократите са с най-ниския резултат от Втората международна война, Мартин Шулц - 20%, Ангела Меркел, въпреки и победител, е с най-ниския резултат за Християн демократическия съюз от 30%. И всичко това, което се случи в Европа, в този момент ще се случи и в Италия при започване на март.

Навсякъде радикалните партии са в тройката на Европа, няма страна, в която да се организираха избори след 2015 година, в която те да не са на такова челно място. Виктор Орбан сподели 2018 година ще бъде преломна година, на гласа на европейските жители, а не на елитите, които се откъснаха от това, което мислят и усещат техните нации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР