Без вода не можем, и това няма кой да го

...
Без вода не можем, и това няма кой да го
Коментари Харесай

Вероятно пием вода неправилно

Без вода не можем, и това няма кой да го оспори. Но дали това, че няма по какъв начин да съществуваме без тази течност, значи, че тя няма по какъв начин да ни навреди? Не, двете изказвания не са равносилни.

Дали от огромното си предпочитание да водим здравословен метод на живот, или по-скоро от неведение по какъв начин и по кое време да консумираме вода, от време на време се стига до неточности, които я вършат по-скоро нездравословна, в сравнение с потребна. Ето някои от тях.

Много вода едновременно

След подготовка или дълга разходка ни идва да опустошим цяло шише с вода. Пием по този начин, като че ли повече в никакъв случай няма да имаме тази опция. И какво неприятно има в това?

На първо място, напълно скоро ще би трябвало да посетим тоалетната. Ако това не ни наподобява толкоз ужасно, истината е, че течността просто ще премине през организма , без да има нужното време да доближи до органите и системите, които се нуждаят от нея. И наливането става малко безсмислено...

 Снимка 400959

Когато изпием огромно количество вода едновременно, това отмива слюнката от устната празнина. А тя е доста значима за храносмилателния развой. Така се стига до усложнение в обмяната на веществата и тежест.

Според лекари, не трябва да одобряваме повече от 90-100 мл вода едновременно . Просто би трябвало да пием по-често.

След като сме преяли

По време на хранене - добре, не би трябвало да се пие вода. Но по-късно за какво? След като сме хапнали добре, стомахът ни е на цялостни обороти, с цел да преработи храната и да освободи потребните субстанции от нея. Това става най-много посредством стомашните сокове.

А когато изпием цяла огромна чаша вода, тези стомашни сокове се размиват, храносмилането се затруднява, а равнищата на инсулин се усилват. Най-добре да изчакаме час-два, в случай че можем да издържим толкоз.

 Снимка 400946

Студена вода

Всички посягаме към нея, изключително през лятото. Не, по-добре да не го вършим. Когато пием ледена вода, метаболизмът се забавя, а тялото задържа доста повече течности. Така че, може би точно това е повода да не смъкваме килограми, макар че пазим диета.

Докато сме в придвижване

Все за някъде бързаме, задължения ни притискат, хапваме на крайник, пием вода на крайник. И колкото е нездравословно да одобряваме храна, до момента в който сме в придвижване, толкоз не е потребно и да пием вода в същата обстановка.

Когато пием вода изправени или в придвижване , го вършим по-бързо. А това, както научихме нагоре, не е по никакъв начин потребно. Освен това, в изправено състояние мускулите и костите не са неподвижен, те не могат да си набират нужните течности и това може да докара до възпаления, написа Bright Side.

 Водата, дехидратацията и връзката им с незадоволителния сън
Как да компенсираме незадоволителния сън

Толкова е елементарно

Да не пием преди лягане

Да ставаме до тоалетната през нощта е много досадно, в действителност. Но изпиването на една дребна чаша вода преди сън може да ни защищити от сърдечни удари . Рискът от инфаркт е максимален сутринта, само че можем елементарно да го редуцираме доста.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР