Без валежи и с високи температури – така ще започне

...
Без валежи и с високи температури – така ще започне
Коментари Харесай

Новата седмица започва с жега, завършва с гръмотевични бури

Без превалявания и с високи температури – по този начин ще стартира новата седмица. В по-голямата част на страната температурите ще се покачат и лятото ще напомни за себе си на цялостни обороти, написа Трафикнюз.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 30-31 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

``
реклама

Времето ще е уместно и за планински походи!

И над планините ще е слънчево. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи - и краткотрайно мощен, североизточен вятър. Температурите ще се покачат, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 25 градуса, на 2000 метра - към 17 градуса.

Във вторник

И във вторник ще бъде слънчево и горещо с оптимални температури сред 34 и 39 градуса, до към 30 градуса ще остават температурите по Черноморието, където ще духа бриз.

Сряда

В сряда ще се задържи горещо. Ще бъде слънчево, само че по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските региони. На обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Възможни са градушки. Вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, до вечерта - от север-североизток, ще бъде слаб до сдържан.

Четвъртък и петък

В края на седмицата са вероятни валежи и даже гръмотевични стихии в огромна част от страната.

Какво ще е времето през целия месец?

Според синоптиците през юли се чака междинната месечна температура у нас да бъде към и над нормата, която за равнините е сред 22 и 26 градуса, за високите полета - сред 18 и 21 градуса, а за планините - сред 6 и 13 градуса.

Най-ниските температури у нас през юли ще бъдат сред 10 и 15 градуса, а най-високите - сред 36 и 41 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма - сред 30 и 50 литра на квадратен метър, а за планинските региони - от 70 до 120 литра на квадратен метър.

В началото на юли ще бъде най-вече слънчево и горещо. Към 3-6 юли ще премине атмосферно разстройване. Въздушната маса ще се лабилизира и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Температурите релативно ще се намалят.

През втората половина от десетдневието температурите ще бъдат близки до нормалните. В края на интервала се чака да премине атмосферен фронт и тук-там ще превали и прегърми.

През множеството дни от второто и от третото десетдневие ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд - горещо. По-значителни нараствания на облачността и тук-там краткотрайни валежи се чакат към 12, 17, 20, 24 юли и в края на месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР