Без важните закони, приети от Народното събрание, нямаше да бъде

...
Коментари Харесай

Николай Денков: Без важните закони, приети от НС, нямаше да падне ветото на Нидерландия

Без значимите закони, признати от Народното събрание, нямаше да бъде отстранено ветото на Нидерландия за приемането на България в Шенген . Това мнение изрази министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след последното постоянно държавно съвещание за годината. 

Коментарът му е във връзка новината от през днешния ден, че страната ни ще бъде призната от 2024 година в Шенген по въздух и по море

Денков акцентира, че за позитивната развръзка роля играят разнообразни институции. И той категорично акцентира тази на Народното събрание, който през последните месеци е приел редица закони, които са чакали от години . Именно те са били свързани с упованията на Нидерландия и на Европейската комисия за определяне на върховенството на правото в нашата страна, съобщи „ Българска телеграфна агенция “. 

Премиерът изясни, че неговото държавно управление няма процедура да оповестява авансово резултатите от продължаващи договаряния, само че румънската страна е разгласила през днешния ден новината и по тази причина и България е решила да я удостовери и даде детайлности. 

Денков акцентира също по този начин, че основна роля в договарянията са изиграли и външният министър Мария Габриел , както и Министерството на вътрешните работи

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР