Без учебни занятия и изпити във висшите училища до 13

...
Без учебни занятия и изпити във висшите училища до 13
Коментари Харесай

Студентските съвети искат удължаване на летния семестър с 30 дни

Без образователни занятия и изпити във висшите учебни заведения до 13 май, удължение на летния учебен срок с 30 дни, онлайн кандидатстудентски и държавни изпити, както и понижен на половина наем за общежития за април и май за всички студенти, които считано от началото на този месец не ги населяват. Tова са единствено някои от общо 16 претенции на Националното посланичество на студентските препоръки, изпратени до Министерството на образованието и до висшите образователни заведения у нас.

Студентските препоръки упорстват още да бъде удължена възбраната за всеобщи събития във висшите учебни заведения до края на летния учебен срок, да има надзор върху постоянното осъществяване на неприсъствените образователни занятия, да се дефинира механизъм за образование на студентите, които не могат да преминат в отдалечена форма, а във връзка с стипендиите настояването е те да бъдат изплатени навременно до 5 май.

От Националното посланичество на студентските препоръки желаят също стажовете да бъдат изпълнени по преценка на съответната катедра, както и да бъде продължен срокът за заплащане на наеми за общежития с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в интервала на изключителното състояние, считано от 13 март.

Сред другите претенции на студентите са във висшите учебни заведения, общежитията и работните пространства да бъдат подхванати дейности за непрекъсната стерилизация до края на май, а образователните заведения да открият телефон за връзка със студенти, които имат въпроси по отношение на образование, изпити и общежития.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР