Без Трансадриатическия газопровод (TAP), Италия ще зависи до 50 %

...
Без Трансадриатическия газопровод (TAP), Италия ще зависи до 50 %
Коментари Харесай

Без газопроводът ТАР, Италия ще зависи до 50 % от вноса на газ през Германия, според мениджърът Luca Schieppati


Без Трансадриатическия газопровод (TAP), Италия ще зависи до 50 % от вноса на газ през Германия. Това оповестява азербайджанското издание Trend, базирайки се на ръководещия шеф на ТАР Luca Schieppati. Според организацията, той е отбелязал, че диверсификацията на източниците е витално значима и в този смисъл ТАР може да окаже огромна помощ.

„ Ако не бе ТАР, Италия би зависила от вноса на газ през Германия с над 50 %, което би довело до повишаване на транспортните разноски “ е споделил Schieppati.

Мениджърът е отчел, че най-големи количества от ползване на природен газ се падат на Италия: на метанът се падат 36 % от потреблението на сила и 44 % от потреблението на електрическа енергия. Около 82 % от фамилиите употребяват газа за отопление и подготвяне на храна.

„ Търсенето на газ в Европа пораства, защото е обвързвано със задължението за понижаване на потреблението на въглища и нуклеарна сила и обезпечава преходът към по-широко потребление на възобновимите източници на сила “, е добавил Schieppati.

Газопроводът ТАР е на стойност от 4,5 милиарда евро и е част от газопровода „ Южен газов кулоар “. Първоначалният потенциал на ТАР е за 10 милиарда куб м газ годишно с опция за удвояване. Очаква се строителството на газопровода ТАР да завърши през 2020 година и надлежно да стартира превозване на азербайджански газ за Европа. Дължината на газопровода е 878 километра, от които 550 километра минават през територията на Гърция, 215 километра през Албания, 105 километра по дъното на Адриатическо море и 8 километра през територията на Италия.

Акционери в ТАР са Вербовъчна разработка с 20 %, SOCAR – 20 %, Snam – 20 %, Fluxys – 19 %, Enagas – 16 %, Axpo – 5 %.

Чрез разклонението IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) се планува доставка на азербайджански газ за България.

На формалната страница на ТАР се регистрира, че осъществяването на газопровода е достигнало до 85,7 %.

Във връзка с цитираните думи на Schieppati обаче би трябвало да напомним, че няма възбрана за потреблението на въглища, а екологични условия, свързани с потреблението им в централите на въглища. Няма също по този начин никаква възбрана за потреблението на нуклеарна сила, в противен случай счита се за един от източниците за понижаване на нездравословните излъчвания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР