Без становище от СДВР и в последния момент в деня

...
Без становище от СДВР и в последния момент в деня
Коментари Харесай

Протестът на феновете пуснат зад гърба на МВР

Без мнение от Столична дирекция на вътрешните работи и в последния миг в деня на мача
Министерство на вътрешните работи не би трябвало да е дъвка на политиците, сподели министър Калин Стоянов

Полицията: Мероприятието е рисково

В последния миг, безусловно в деня на футболната среща на 16 ноември сред България и Унгария, от Столична община съгласували провеждането на митинга на почитатели против управлението на БФС без да желаят мнение от Столична дирекция на вътрешните работи, а практиката е постоянно при разрешаване на митинг да се желае позиция на Столичната дирекция на вътрешните работи. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на изключителното съвещание на парламентарната комисия по вътрешен ред, свикано от ръководителя ѝ Десислава Атанасова.

“Не би трябвало Министерство на вътрешните работи да бъде употребявано за боксова круша и дъвка на политиците ”, сподели Стоянов във връзка на опитите за политически напън към Министерство на вътрешните работи. “Знаехме, че за първи път исторически враждуващи агитки ще се съберат, само че не с цел да се саморазправят между тях, а да изразят “любовта ” си съм БФС. Ние оценихме, че това мероприятие е рисково. Решението по какъв начин се работи беше взето в последния ден. Затова изкарахме толкоз мощ - над 1500 униформени. Ако не бяхме взели това решение, можеше следствията да са доста по-лоши ”, сподели вътрешният министър.

От Столична дирекция на вътрешните работи са уведомили навреме Столична община и е извършена среща с представители на БФС, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Любомир Николов. Най-крайните почитатели са имали поръчка да нахлуят на стадиона за да пресечен футболната среща.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи: Имаше заплаха София да пламне
33 са ранените служители на реда

Имаше сериозна заплаха да се възпламени столичният град, сигурно имаше опасност за жителите, живеещи в региона на стадиона и непосредствена опасност за полицейските чиновници, съобщи по време на чуването във вътрешната комисия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. “Щеше да е ужасно, в случай че тази навалица от почитатели влезе в стадиона или в министерството на спорта ”, сподели още той. Коцев уточни, че оставката на един началник на БФС е станала риск за сигурността на хората.

“Предотвратихме човешки жертви и голям брой материални вреди, предотвратихме и интернационален скандал, в случай че бяха потърпевши унгарските почитатели ”, сподели още Живко Коцев. 33 са ранените служители на реда след конфликтите в центъра на София в нощта на 16 ноември, а още повече са счупените защитни каски и щитове на униформените, 19 са потърпевшите протестиращи, общо 38 са арестуваните лица.
Депутатка на „ Промяната “ извоювала промяна на полицейски началник
Никола Николов: Кирил Петков не е другар на истината!



Областната шефка на Добрич Йорданка Костадинова от Политическа партия, експерт по медицински маркетинг, кадрувала в полицията в Добрич, до момента в който била народен представител.

Бившата депутатка от Политическа партия в 47-ото и 48-ото Народно заседание и сегашен регионален шеф на Добрич Йорданка Костадинова е кадрувала в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Това демонстрира оповестен във фейсбук от пиара на ГЕРБ Никола Николов клип от предизборната акция на “Продължаваме смяната ” в Добрич през септември 2022 година Във видеото Кирил Петков изяснява на симпатизанти, че Костадинова има заслуга за промяната на управлението на ОДМВР. “Тя заставам пред офиса на Бойко Рашков много дълго време. Това е една от измененията, които персонално тя направи, провежда го, структурира го ”, хвали я Петков.

Рокадата стана факт след рухването на кабинета му. На 28 юли м. година шефът ст. комисар Явор Колев бе заменен със ст. комисар Цветан Пировски, който и в този момент е на поста. Колев се задържа на него 1 година, а от 2016 година бе зам.-директор. После бе назначен за шеф на Пето районно управление (на МВР) във Варна. От морската столица пристигна и Пировски, който оглавяваше “Криминална полиция ”. Йорданка Костадинова - експерт по медицински маркетинг, също е варненка.

“Кирил Петков не е другар на истината! ”, написа Никола Николов. И настоя съпредседателят на Политическа партия да изясни по какъв начин една редова депутатка от Добрич може да смени полицейски началник.

 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: ППДБ започнаха война против Калин Стоянов поради изборите
 



Не мога да се съглася за промяна на министър, тъй като не угажда за партийни назначения, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той описа по какъв начин се е стигнало до избора на Калин Стоянов за министър в Министерство на вътрешните работи: “Когато пристигна тематиката Министерство на вътрешните работи, споделих им (на ППДБ, б. р.), че би трябвало да е специалист и експерт, далечен от всички. След промените в Министерство на вътрешните работи нямахме нито един човек даже и на приблизително равнище. Отидоха и се съветваха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се ”. “От няколко месеца против Калин Стоянов ППДБ започнаха война, тъй като той не се съгласи да назначи и да безчинстват по време на изборите. Той държеше позицията, за която сме се разбрали - той да си назначава експерти. Аз нито един път не съм бил там, нито едно име не съм му дал. Мога да отида на какъвто детектор кажете на лъжата. Точка! ”, безапелационен беше Борисов. “Истинската драма ще пристигна на ротацията, тъй като декември месец имаме две доста значими дати - 6 и 15 - за смяната на Конституцията. Ако с сътрудниците не намерим сили да произвеждаме положителни вести, в случай че продължи практиката да се търсят кавги, а не сплотяващи ни тематики, то най-хубавото е тогава да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови договаряния и нови избори ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

 
Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски: Не мога да схвана за какво в Народното събрание депутатите ще проверяват служители на реда
 



България е правова страна, няма да бъде позволено обезличаване на страната, обезличаване на институциите, твърдо съм да има страна, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка настояването Народното събрание да проверява работата на Министерство на вътрешните работи. “Сутринта на Председателски съвет споделих на господин Петков - в случай че желаят да закрият полицията, да внесат проектозакон ”, съобщи Пеевски по отношение на настояването на ППДБ за основаване на краткотрайна анкетна комисия в Народното събрание, която да проверява полицейското принуждение. “Не мога да схвана за какво в Народното събрание депутатите ще проверяват служители на реда. Ние ставаме проверяващ орган. Това не може да се случи, Народното събрание няма тези функционалности. Ние вършим законите, по тези закони по-късно работят ведомствата, и министерствата, и прокуратурата, и съда. Ние сме за това да им създадем закони, за това сме законодателна власт, а не проверяващ орган. И какъв знак им даваме, че другите институции - че не съществуват ”, разяснява Пеевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР