Без споразумения и конкретни решения завърши срещата между руския президент

...
Без споразумения и конкретни решения завърши срещата между руския президент
Коментари Харесай

Русия и Германия свериха часовниците в Берлин

Без съглашения и съответни решения приключи срещата сред съветския президент и немският канцлер. Двамата се срещнаха нощес в замъка Мезеберг край Берлин. Говорителят на Кремъл дефинира диалога сред Путин и Меркел като " потребен и обстоен ".

" Сверяване на часовниците " - такава е била задачата на срещата сред Меркел и Путин, изясни представителят на Кремъл. Една от основните тематики, които разискаха е газопровода " Северен поток 2 ". Проект, който съгласно двамата водачи не трябва да се политизира.

Срещата в Мезеберг беше закрита. Мерекел и Путин направиха изказванията преди диалозите.
Владимир Путин, президент на Русия: Заедно с Германия работим върху построяването на новия газопровод " Северен поток 2 ", с цел да се подобрят газовите доставки за Европа и да се ограничи риска с преноса. " Северен поток 2 " е стопански план и той не затваря вратата за транспорт на газ през Украйна.
Газопроводът ще придвижва газ от Русия през Балтийско море. Опасенията на Украйна са, че по този метод ще бъде спрян преноса на газ през нейните територии. Съединени американски щати също са срещу " Северен поток 2 ". Те упорстват Германия да се откаже от плана, с цел да не стане подвластна от Русия.

Обстановката в Украйна, връзките с Иран и рецесията в Сирия - това са другите тематики, която са разискали двамата водачи.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Ние имаме отговорности, Германия и по-специално Русия, тъй като Русия е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и за това би трябвало да работим за намиране на решение за Сирия.
Преди диалога с Ангела Меркел, Владимир Путин прикани Европейският съюз да постави старания за връщане на бежанците в родината им. Путин и Меркел са се договорили да продължат разговора за Сирия във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Засега, обаче, не е ясно дали ще има среща на върха.
 Путин и Меркел разискват основни интернационалните тематики в Германия Путин и Меркел разискват основни интернационалните тематики в Германия
Руският президент Владимир Путин е в Германия, където организира среща с немския канцлер Ангела Меркел. Очаква се двамата да обсъдят значими международ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР