Без сладко животът със сигурност е по-тежък (и, очевидно, горчив),

...
Без сладко животът със сигурност е по-тежък (и, очевидно, горчив),
Коментари Харесай

За 30 г. консумацията на мед в тази държава скочи с 60%

Без сладко животът сигурно е по-тежък (и, явно, горчив), само че е значимо по какъв метод си го набираме. За от ден на ден американци, изборът е пчелният мед. Според данни на Министерството на земеделието във Вашингтон, потреблението му се е повишила с цели 60 на 100 от 1990 година до през днешния ден.

Това води до импорт за стотици милиони долари, само че и до съвсем 6-кратен скок на цените.
 Българската Pollenity трансформира пазара на пчелен мед в Румъния
Български стартъп трансформира пазара на пчелен мед в Румъния

Хиляди са посетили нейния онлайн магазин в северната ни съседка

Детайли : Американците, като цяло, обичат сладкото. Съединени американски щати е водещ вносител на захар - с доставки за 6,48 милиарда $ през 2022 година, съвсем двойно повече от втория в класацията Китай.

В същото време, обаче, потреблението на захар се е нараснала с едвам 7 на 100 за 30 години, до момента в който при меда скокът, както към този момент стана ясно, е 9 пъти по-голям. Според Световната банка Съединени американски щати е максимален вносител на мед, като през 2019 година в страната са влезнали количества за над 430 млн. $.

Те идват главно от Индия, Аржентина и Виетнам.
 Нацията на пчеларите бие тревога: пчелите вършат 10 пъти по-малко мед поради климатичните промени
Нацията на пчеларите бие тревога: пчелите вършат 10 пъти по-малко мед поради климатичните промени

" Хората считат, че това не ги визира - че е просто някакъв политически проблем по отношение на устойчивостта. Но казусът е пред всички нас "

Защо : Според разбора на агроведомството известността на меда се дължи на възприемането му като " суперхрана " от страна на потребителите - по същия метод, както и чесъна и джинджифила.

Още нещо : Докато вносът на мед в Съединени американски щати пораства с по 7% на година, вътрешното произвеждане е на процедура в застой. Сред аргументите са неприятното здраве на пчелните фамилии поради климатични феномени, заболявания и потребление на несъответствуващи препарати.

През 2022 година са били създадени количества, които са на половина на тези от пиковата 1993 година Още от 2005 година вносният мед на пазара е повече от американския и към този момент съставлява към 75% от предлаганото.

Всичко това спомага за повишението на цената на меда, който сега е близо 6 пъти по-скъп, в сравнение с е бил при започване на 90-те.

А у нас: Докато в Съединени американски щати потреблението на мед е във напредък, а да вземем за пример в Германия на човек се падат по към 7 кг от него годишно, в България ядем по не повече от 700-900 грама годишно, разясняват от сектора. Българският мед е първокласен, само че огромна част от него отива за експорт, а на пазара у нас има и значително имитации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР