Без силни политически послания, но с призиви за по-големи права

...
Без силни политически послания, но с призиви за по-големи права
Коментари Харесай

Том Ханкс се обясни в любов на жена си на златните глобуси

Без мощни политически послания, само че с апели за по-големи права на дамите и за помощ на бедстващата Австралия бе белязана 77-ата гала “Златен глобус”. Най-големите кинозвезди се събраха на едно място в неделя вечерта в Лос Анджелис, с цел да станат очевидци, а и участници в първите огромни награди за годината.

Със “Златен глобус” за най-хубав артист в трагичен филм, напълно предстоящо, бе награден Хоакин Финикс за невероятната си игра в “Жокера”. Неговата тирада много поизпоти малките екрани, откакто на няколко пъти артистът употребява нецензурни думи.Без мощни политически послания, само че с апели за по-големи права на дамите и за помощ на бедстващата Австралия бе белязана 77-ата гала “Златен глобус”. Най-големите кинозвезди се събраха на едно място в неделя вечерта в Лос Анджелис, с цел да станат очевидци, а и участници в първите огромни награди за годината.

В нея Финикс освен изрази уважението си към останалите номинирани в същата категория, само че и приказва за рецесията с климата, като прикани Холивуд и сътрудниците си да оказват помощ в тази тенденция. Какво предложи той? Например

да не летят с

частни самолети

до Палм Спрингс

Най-добра актриса в трагичен филм стана Рене Зелуегър за ролята на легендата Джуди Гарланд в “Джуди”. Макар речта ѝ да бе много прочувствена, тя бе коментирана основно поради едно - странния акцент на Рене ту се появяваше, ту изчезваше.

Безспорно измежду най-забавните моменти бе, когато секссимволът Брад Пит се качи на сцената и получи “Златен глобус” за най-хубава мъжка поддържаща роля за играта си в “Имало едно време в Холивуд” на именития режисьор Куентин Тарантино. Той не пропусна да спомене своя “съучастник” Леонардо ди Каприо, на който даде и нов прякор. “Искам да благодаря и на моя съизвършител Ел Ди Си (инициалите от името му - б.а.). Всяка година гледах по какъв начин неговите сътрудници във филми одобряват награди, качват се на сцената и му благодарят обилно. Знам за какво. Той е една голяма звезда, благородник и не бих бил тук без теб, човече”, обърна се към Ди Каприо Брад Пит.

Той се пошегува с сътрудника си и поради непрежалимия край на “Титаник”, в който героят на Лео умира в ледените води, до момента в който неговата обичана се избавя, легнала върху счупена врата.

“И да знаеш,

бих споделил

оня сал с теб”,

усмихна се Пит, като провокира плевел смях у всички в залата.

Том Ханкс - безпределно надарената холивудска легенда, се просълзи, до момента в който получаваше почетната премия “Сесил Демил” за своя извънреден принос към развлекателната промишленост. Призът се дава от 1952 година и е на името на първия ѝ притежател - режисьора Демил, който бил международно приет престиж.

Том Ханкс се изясни в обич на брачната половинка си - актрисата от българско-гръцки генезис Рита Уилсън. “Всеки човек би бил блажен със семейство, което да седи до него по този начин, както ти го правиш. Не мога да опиша какъв брой доста значи любовта ти за мен”, обърна се към жена си Том Ханкс.

Ръсел Кроу не участва онлайн, с цел да вземе “Златен глобус” в категорията за най-хубав артист в лимитиран сериал - за облика на основателя на “Фокс нюз” Роджър Ейлс в “Решаващият глас”. И имаше основателна причина за това - бедствието в родната му Австралия.

Той пази

фамилията

си от

опустошителните

горски пожари,

извини го колежката му Дженифър Анистън, която прочете изказването му. “Не правете грешката да мислите друго - нещастието в Австралия се дължи на измененията в климата”, съобщи Кроу в него. “Действията ни би трябвало да се основават на науката, да преместим международния фокус на работната мощ към възобновимата сила и да почитаме планетата за това, че е такова неповторимо и необикновено място.”

Истинска английска инвазия имаше на церемонията - освен че драмата “1917” взе оценката за най-хубав филм, само че и Сам Мендес получи статуетката за най-хубава постановка за работата си по нея. Филмът споделя за съвсем невъзможна задача през Първата международна война, с помощта на която 1600 английски военни са избавени от вражеска засада.

Оливия Колман със “Златен глобус” в ръка изясни, че не е очаквала да бъде почетена за ролята ѝ в третия сезон на “Короната”. “Заложих пари, че това няма да се случи”, призна британката, която завоюва премията за най-хубава актриса в трагичен сериал. Тя сподели на няколко пъти специфичния пръстен, който бе поставила - за акция, която пази равните права на половете на английската сцена и на екрана.

Друг неин съотечественик - Браян Кокс, бе отличен като най-хубав артист в трагичен сериал за “Наследство”. Самата поредност, която споделя за медийна империя, белязана от фамилни битки, завоюва премията за най-хубав трагичен сериал.

Рапърката и актриса Аукуафина, чието същинско име е Нора Лъм, стана първата жена от азиатски генезис със “Златен глобус”. Тя бе отличена в категорията за най-хубава актриса в комедия или мюзикъл - за ролята си в “Сбогуването”. “Ако изпадна в сложни времена, мога да продам статуетката, тъй че това е доста хубаво”, пошегува се тя.

Макар да имаше 34 номинации за “Златен глобус”, “Нетфликс” получи единствено две статуетки (Лора Дърн взе премия за поддържаща роля за “Брачна история” и статуетката на Оливия Коулман), до момента в който HBO Max - цели четири (с две за “Наследство” и две за “Чернобил”).

Предвестникът на оскарите - по този начин критиците постоянно назовават церемонията за връчване на “Златен глобус”, които се дават от Асоциацията на холивудската задгранична преса при започване на всяка година от 1944 година

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР