Без сериозно увеличение на дела на атомната енергия в световен

...
Без сериозно увеличение на дела на атомната енергия в световен
Коментари Харесай

МААЕ: Без повече атомна енергия трудно ще се противодейства на измененията в климата

Без съществено нарастване на каузи на атомната сила в международен мащаб ще е мъчно да се обезпечи задоволително електрическа енергия, с цел да се реализира стабилно развиване и да се противодейства на изменението на климата.
Това разгласи Михаил Чудаков, заместител общоприет шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ), който разяснява най-новите прогнози на институцията за енергийните трендове до 2050 година, съобщи world-nuclear-news. 
През 2018 година атомната промишленост е произвела към 10% от електрическата енергия в света, което съставлява към една трета от нисковъглеродната електрическа енергия.
Към днешна дата 450-те настоящи нуклеарни реактора имат рекордно равнище от над 399 гигавата обща чиста конфигурирана мощ.
Според другите сюжети на МААЕ до 2030 година, индустриалните мощности в света може да намалеят с към 8% или да се усилят с 25%.
Интересът към нуклеарната енергетика остава мощен, изключително в развиващия се свят, а уговорките, контрактувани според Парижкото съглашение за климата и други начинания, имат капацитет да поддържат развиването на бранша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР