Без сериозни търговски нарушения и оплаквания в Комисията за защита

...
Без сериозни търговски нарушения и оплаквания в Комисията за защита
Коментари Харесай

Интернет променя мисленето в положителна посока

Без съществени търговски нарушавания и недоволства в Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) са минали Свети Валентин и Трифон Зарезан, заяви ръководителят на Димитър Маргаритов. „ Постарахме се авансово да осведомяваме хората защо да внимават и къде биха могли да бъдат притеснителните моменти, изключително в случай че считат да запазят по-дълъг уикенд, комбиниран с тези празници ”, уточни той.

Във връзка с неотдавна разпространявана ранглиста, която уточни извършването на покупки измежду шестте неща, с които Интернет трансформира живота на актуалния човек, Маргаритов изрази мнение, че Мрежата несъмнено въздейства върху потребителските привички, върху държанието на потребителите и че съгласно него тази наклонност ще се задълбочава. „ Интернет трансформира мисленето в позитивна посока, защото дава на хората налични благоприятни условия за извършване на покупки, за опазване на почивки, за прилагане на друг вид услуги ”, сподели той. Но акцентира, че има и опасности, изключително в онлайн средата и най-много в обществените мрежи, където може да попаднем на мними търговци или на такива, които няма да уважат плануваните ни по закон права.

„ Ние приветстваме всяка една мярка, изключително когато е обвързвана и с указател, и с правилник, за оптимално изсветляване на туристическия бизнес и за това всички играчи да са сложени при равни условия и да съблюдават разпоредбите ”, разяснява ръководителят на КЗП самодейността на министъра на туризма Николина Ангелкова против нелоялната конкуренция на търговци, които оферират през интернет платформи нерегистрирани според условията на законодателството обекти. Според Маргаритов един от огромните проблеми в бранша са точно некатегоризираните места, само че позитивното е, че в последните години такива се срещат все по-рядко.  

„ Могат да се подхващат редица ограничения, също така, което и сега се прави за развиването на туризма и което по никакъв начин не е малко. Година след година България покачва реномето си в интернационален мащаб на атрактивна туристическа дестинация, както за зимен, по този начин и за летен туризъм, а за какво не и за всесезонен, поради обстоятелството, че културният туризъм у нас би могъл да бъде с необятни размери ”, продължи той. По негово мнение от време на време се водят полемики, които излизат отвън рамките на това каква е настоящата нормативна уредба, което може би не е най-полезното за развиването на туризма. „ Достатъчно ясни са законовите правила, както и това къде те би трябвало да бъдат усъвършенствани. Но най-важното е да бъдат спазвани, с цел да може идващите да почиват тук да имат успокоение и чувство, че всичко се развива по правила, че има предсказуемост в държанието на търговците в туристическия бизнес и оттова да пристигна удовлетвореността и желанието да се завърнат още веднъж тук ”, добави Маргаритов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР