Без сериозни сблъсъци преминаха снощните протести в столицата. Снимки в

...
Без сериозни сблъсъци преминаха снощните протести в столицата. Снимки в
Коментари Харесай

Протестите вчера - без сериозни сблъсъци. Жандармерията свали щитовете

Без съществени конфликти минаха снощните митинги в столицата. Снимки в обществените мрежи демонстрират по какъв начин чиновниците на жандармерията, които бяха обкръжили постройката на Министерския съвет, даже смъкнаха щитовете си на земята.
Напрегнат беше вчерашния ден. Той стартира с самодейността " Масово вървене на охранителен плаж " - стотици се стекоха към парк " Росенец " и се пробваха да " плажуват " край летните сараи на Ахмед Доган. Инициативата бе предизвикана от опита за десант на българския бряг от страна на Христо Иванов преди няколко дни, който бе възпрепятстван от гардове на НСО.

На място обаче още от предходната нощ се бяха настанили симпатизанти на Движение за права и свободи. Полицията не допускаше двете групи протестиращи да се смесят на едно място, което сътвори напрежение. Полицейският кордон бе продънен. Наложи се и арест на лица. Сред тях с белезници за малко бе и деятеля Ивайло Мирчев.

Имаше опити да се доближи до плажа и по вода, като симпатизантите на Движение за права и свободи избутваха лодките на идващите и не им разрешава да дебаркират.

В последна сметка, след известната ескалация на напрежението полицията води протестиращите до плажа, където сюжетът за етнически конфликт не се случи.

В 17 ч. започнаха митингите пред постройката на Министерския съвет, които този път се трансфораха в шествие из центъра на столицата. Протестиращите минаха по жълтите павета в посока Народно заседание, насочиха се към Орлов мост, а от там стопираха за малко пред постройката на Министерството на вътрешните работи, с цел да изразят недоволството си от полицейското принуждение през миналата нощ. Припомняме, че тежко остава положението на младия 23-годишен Евгени, който бе пребит от униформените.

На вчерашния митинг се появи и бутафорно шкафче, имитиращо това от фотосите с премиера Бойко Борисов.

До ексцесии не се стигна.

.

Протести имаше и в други огромни градове в страната - Варна, Бургас, Русе, Пловдив. Те обаче останаха настрана от вниманието на националните медии, макар големият механически и човешки запас, с който разполагат

Междувременно късно нощес във видео в персоналния си профил във Фейсбук Борисов съобщи - оставаме на власт, тъй като опозицията ще счупи страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР