Без сериозни инциденти премина снощния ден на протест в София

...
Без сериозни инциденти премина снощния ден на протест в София
Коментари Харесай

Без сериозни вълнения на протеста снощи, но вече с Кодекс на блокадите

Без съществени произшествия мина снощния ден на митинг в София с искане на оставките на премиера Бойко Борисов, държавното управление му и основния прокурор Иван Гешев, оповестява Столична дирекция на вътрешните работи. Това беше 25-ти ден на митинг.
" Няма арестувани. Блокирани поради ситуирани палатки и все още остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и на бул. " Цар Освободител " с бул. " Дондуков ". След 21:00 часа стартира обичайното шествие по централни столични артерии. За малко бе възпрепятствано придвижването в разнообразни сектори по маршрута на напредване на обособени групи протестиращи ", гласи известието на полицията.
Интересният ракурс на неделния ден беше следващото упътване на така наречен Отровно трио (адвокат Николай Хаджигенов, пиарът Арман Бабикян и професор Велислав Минеков). Те разгласиха Кодекс на блокадите, който се състои от 5 точки и номер 1 е да не се пие алкохол, когато участваш в обсада:
1. Неприемлива е обществената (демонстративна) приложимост на алкохол в региона на блокадите.
2. Недопустима е всяка приложимост в региона на блокадите на наркотични субстанции и техните производни.
3. Неприемлива е всяка форма на експанзия сред съблокадниците или по отношение на трети лица.
4. Молим, бъдете учтиви между тях и по отношение на всички останали.
5. Възползвайте се оптимално от възприятието си за комизъм, по отношение на всички провокации/провокатори – работи по-ефективно от всичко друго и обезоръжава провокаторите. Тук е даден образец - някой предизвика, че с блокадата нарушавате даден закон. Съветът на триото е да се пита кой тъкмо закон, коя норма в него - член, алинея, писмен знак, точка, са нарушени?
6. Поддържайте добър външен тип, т.к. ние не сме партизани укриващи се в гората. Блокадите са построени в центъра на София и страната, и концепцията е да създадем положително усещане.
7. Дарените храна и питиета надвишават в пъти опциите за консумация. Създайте организация на място и занесете непотребното в някой дом за деца с увреждания, без родители, болница, дом за остарели хора или просто нахранете някой безприютен и гладен човек.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР