Без сблъсъци и напрежение преминава последният за 2019 година протест

...
Без сблъсъци и напрежение преминава последният за 2019 година протест
Коментари Харесай

Последна стачка на жълтите жилетки във Франция

Без конфликти и напрежение минава последният за 2019 година митинг на "жълтите жилетки ", оповестява РИА Новости. Традиционният съботен протест на придвижването на "жълтите жилетки " стартира от площад "Биржи " в Париж, съобщи БГНЕС.
Според груби оценки на наблюдаващи, участниците в митинга са няколкостотин души. Те се събраха по обед на площада и потеглиха на шествие из града.
Маршрутът на митинга минава през Площада на Републиката до гара Север. Там "жълтите жилетки ", както е планувано, ще се причислят към демонстрацията против пенсионната промяна, проведена от синдикатите.
На плакатите и банерите, носени от протестиращите, са написани апели за безсрочна стачка против пенсионната промяна и претенции за оставка на френския президент. Подсилените полицейски отряди дежурят на мястото.
Вече повече от една година придвижването на "жълтите жилетки " стачкува в цяла Франция. От 5 декември се организира национална стачка против оповестената от държавното управление пенсионна промяна, вследствие на която някои категории французи, в това число транспортните служащи, могат да изгубят редица привилегии и специфични пенсионни режими. В резултат на стачката в цялата страна за повече от три седмици работата на публичния превоз - метрото и влаковете,беше доста нарушена. През този интервал в Париж и други френски градове се организираха няколко огромни митинга.
Следващият огромен протест във Франция е плануван за 9 януари. От 7 януари пък стартират интензивни срещи сред синдикатите и държавното управление за пенсионната промяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР