Без сблъсъци и напрежение преминава последният за 2019 г. протест

...
Без сблъсъци и напрежение преминава последният за 2019 г. протест
Коментари Харесай

Жълтите жилетки излязоха на последен за годината протест в Париж

Без конфликти и напрежение минава последният за 2019 година митинг на " жълтите жилетки ". Въпреки че полицията се опита да разгони протестиращите със сълзотворен газ, не се стигна до по-тежки произшествия.

 © БГНЕС
Традиционният съботен протест на " жълтите жилетки " стартира в събота от площад " Биржи " в Париж. Според груби оценки на наблюдаващи участниците в митинга са няколкостотин души. Те се събраха по обед на площада и потеглиха на шествие из града.

Маршрутът на митинга им минава през Площада на Републиката до гара Север. Там " жълтите жилетки ", както е планувано, ще се причислят към демонстрацията против пенсионната промяна, проведена от синдикатите.

На плакатите и банерите, носени от протестиращите, са написани апели за безсрочна стачка против пенсионната промяна и претенции за оставка на френския президент.

Подсилените полицейски отряди дежурят на мястото.

Вече повече от една година придвижването на " жълтите жилетки " стачкува в цяла Франция. Следващият огромен протест е плануван за 9 януари. От 7 януари пък стартират интензивни срещи сред синдикатите и държавното управление за пенсионната промяна.
 Първа годишнина от началото на митингите на Първа годишнина от началото на митингите на "Жълтите жилетки "
28 000 души са взели участие в протестния марш на "Жълтите жилетки " през вчерашния ден по данните на Министерството на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР