Без съмнение се върви към траен мир между Северна и

...
Без съмнение се върви към траен мир между Северна и
Коментари Харесай

Мая Бонева: Без съмнение се върви към траен мир между Северна и Южна Корея

Без подозрение се върви към дълготраен мир сред Северна и Южна Корея, съобщи в изявление за предаването „ Хоризонт за вас “ журналистът Мая Бонева – анализатор на процесите на Корейския полуостров. Днес ръководителите на Северна и Южна Корея подписаха декларация, че ще работят за „ цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров “. Лидерът на КНДР Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин заявиха, че ще се стремят към съглашение за „ дълготраен “ и „ стабилен “ мир на полуострова.

„ Днес доминираше насладата, доминираше тази неподправена, откровена родствена страст. Такова отношение видях аз през днешния ден през целия ден “, разяснява Бонева. Според нея обаче още е доста рано да се приказва за обединяване на двете Кореи:

„ Сериозни анализатори и икономисти пресмятат колосални суми, с цел да могат да се синхронизират стопански системи, търговии, валути, даже мисленето на хората. Никой сега за това. Освен това въпросът за обединяване на двете Кореи много години е спъвал всяка опция за разведряване, поради това, че всеки си има самочувствието, всеки желае да надделее, желае да е под негова доминанта, без да се преценява с икономическите благоприятни условия. Две страни, които са с големи разлики в икономическото развиване, в икономическия капацитет на хората… Става дума за стопанска система, за прехвърлянето на един бранш на напълно нови релси, което е невероятно. Най-вероятно Китай и Виетнам ще бъдат моделът, който вероятно ще следва Северна Корея, в случай че нещата вървят по този начин добре, както до момента “.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР