Без съмнение предизборната кампания ще бъде решаващият фактор кой ще

...
Без съмнение предизборната кампания ще бъде решаващият фактор кой ще
Коментари Харесай

Димитър Ганев, „Тренд“: „Магнитски“ няма да повлияе на твърдите електорати на ГЕРБ и БСП

Без подозрение предизборната акция ще бъде решаващият фактор кой ще е първи на идващите избори. Добрата стиковка или не толкоз положителната сред Политическа партия и Демократична България, сложната класификация на листи би могло да изиграе някаква роля - да ги повдигне или потопи обединението.

Това сподели пред Euronews Bulgaria социологът Димитър Ганев от „ Тренд “.

При ГЕРБ упованията за динамичност не би трябвало да са огромни, тъй като ГЕРБ разчита на корав електорат от към 600 000 души, които ги поддържат макар всичките разтърсвания.

„ Български напредък “ при една добра акция има всички шансове да попадне в идващото Народно заседание. И противоположното - акцията може да ги потопи. От коалиция с Вътрешна македонска революционна организация може да се завоюва, само че може и да се загуби. Важно е по какъв начин ще се споделя самата коалиция, по какъв начин ще са подредени листите. Като идеологическа съгласуемост са общо взето близо.

След листата „ Магнитски “ и Овчаров в него, при Българска социалистическа партия считам, че няма да има никаква смяна, тъй като те са с русофилски електорат, който не храни благосклонности към Съединени американски щати. Там проблемите ще са от вътрешнопартиен темперамент.

ГЕРБ съумяват да поддържат готовност на твърдия си електорат и надали ще бъде обиден от името на Горанов в „ Магнитски “. Това обаче лимитира опцията за привличане на нов електорат.

„ Възраждане “ се движат на равнища от към 12%, само че няма да имаме изненада с кой знае какъв брой висок резултат.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР