Без съмнение новата звезда на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес е

...
Без съмнение новата звезда на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес е
Коментари Харесай

Как Катерицата изкатери пътя от мрака до светлината

Без подозрение новата звезда на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес е образец за това по какъв начин човек постоянно би трябвало да има вяра в себе си и да не стопира да следва фантазиите. Чилиецът е израснал в изключителна беднотия, минал е през огромни компликации, като в дадени моменти е бил на дъното. С много работа, непримиримост, гений и желание за промяна той успява да се изкачи до футболните върхове, обличайки екипите на някои от най-големите клубове в света. 

Ето и 10-те неща от историята на Алексис, която я вършат неповторима и почтена за филм: 

1. Алексис Санчес е роден на 19 декември 1988 година в чилийския град Токопиля. Градчето наброява 25 хиляди души, множеството от които се занимават с риболовство и миньорство. Преди години братът на Санчес - Умберто споделя: " Ако Алексис не беше станал футболист, в този момент щеше да работи като другите в мините ".

2. Още като дете Алексис получава прякора Dilla, което е редуциране на испанската дума " ardilla " или казано на български - катерица.  Приятели на Санчес го назовават така заради невероятната експедитивност, с която се катери по дървета и здания. А повода, заради която се катери дребният Алексис, е изцяло обяснима - той би трябвало да смъкна по най-бързия метод футболната топка, заседнала по време на мачовете по улиците на Токопиля. Сега, години по-късно, в градчето има улица, носеща името " Алексис Санчес ".

3. Детството на Алексис не е по никакъв начин елементарно. Той израства единствено с майка, защото татко му ги напуща малко преди раждането му. Мартина сама се заема с развъждането на сина си. Тя продава риба и по този начин изхранва него, брат му и двете си дъщери. Когато Санчес е на 16 години и играе за Кобрело, майка му отнася санкция от 1000 $ поради продажба на риба без лиценз. Сумата е непостижима за Мартина и Алексис. Това принуждава футболистът да се свърже с футболния сътрудник Фернандо Феличевич, който взима правата на Санчес и в подмяна урежда дълга на майка му.

4. Чак на 15-годишна възраст Санчес става притежател на... футболни обувки. Те са му подарък от кмета, който е почитател на тима на младежа. Градоначалникът му купува бутонки " Рийбокс ". До този миг Алексис носи обувки, взети назаем.

" Няма да не помни, когато получих първите си обувки. Бях толкоз разчувствуван и благополучен, че го носих по улиците, макар че бяха единствено за трева. Преди това играехме боси. Това е и повода да съм чевръст и леко да подрипвам, до момента в който тичам. Подскачам, тъй като като дребен избягвах камъните ".

5. Санчес постоянно прави неща, които по никакъв метод не дават отговор на звездния му статус. Преди години, до момента в който е състезател на Удинезе, той слиза до града, с цел да си пазари. След като свършва с покупките, Алексис осъзнава, че е изгубил ключовете за автомобила си. Вместо да повика помощ, Алексис потегля на тичешком към дома си, с цел да вземе аварийните си ключове. Изминатото от него разстояние се равнява на 6,5 км.

6. Въпреки, че избра да стане част от Манчестър Юнайтед вместо от Манчестър Сити, Санчес е извънредно непосредствен с мениджъра на " жителите " Хосеп Гуардиола. Именно испанският експерт преди години взима чилиеца на " Ноу Камп ".

" Гуардиола ме накара да се усещам като Ферари ", споделя Санчес.

Пеп връща комплимента, казвайки след триумф на каталунците над Реал (Мадрид) на " Бернабеу ": " Алексис ме завоюва. Той завоюва всички нас. Дава всичко от себе си и е подготвен да се жертва в името на тима. Млад е, само че се държи зряло и отговорно ".


7. Санчес е извънредно обичан и почитан в Токопиля. Той се прибира вкъщи всяка Коледа и прави обиколка из града, раздавайки на децата подписани от него футболни топки и екипи. Подарява и облекла на децата от остарялото му учебно заведение.


8. Санчес дебютира за националния тим на Чили против Нова Зеландия през 2006 година, когато е единствено на 17 години. Така той става най-младият състезател, обличал алената фланелка. В момента е футболистът с най-вече голове за страната си - 39 в 119 мача.

9. Санчес е един от най-известните почитатели на кучета. Самият той има два ретрийвъра, с които прекарва всяко свободно време. Без подозрение Атом и Хамбър, както се споделят любимците му, ще се реалокират със стопанина си в Манчестър. Алексис толкоз е завързан към четириногите си другари, че даже им е основал профил в Инстаграм, където разгласява непрестанно техни фотоси. В Манчестър се майтапят, че е доста евентуално Санчес да резервира места в ложите на " Олд Трафорд " на Атом и Хамбър.

10. Санчес е наясно какво желае да прави, откакто завърши футболната му кариера. Той желае да бъде... артист. " Сега вземам участие в някои реклами, само че се надявам един ден да се фотографирам във филм. Представям си се добре облечен, интелигентен и с револвер. Или мога да бъда като момчетата от НАСА, които знаят всичко ".

Това е историята на Алексис Санчес. Може би някой ден тези 10 обстоятелството от нея ще са опорните точки на филм за едно момче, което не не помни от кое място е тръгнало и по какъв начин извървя пътя от калта и мизерията до футболния космос. / БЛИЦ СПОРТ

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР