Без съмнение италианската кухня е една от най-добре познатите и

...
Без съмнение италианската кухня е една от най-добре познатите и
Коментари Харесай

Италианско телешко месо - специфика и защо е толкова вкусно

Без подозрение италианската кухня е една от най-добре познатите и харесвани в международен мащаб. Също по този начин италианските ястия са доста вкусни, лесни за подготвяне и харесвани от необятен кръг хора. Те са и доста здравословни, тъй като съставляват фамозната Средиземноморска диета.

Освен с обичаната паста, лазаня и пица, познати на всички, тази кухня е забавна и с месните си ястия, включваща разнообразни типове месо и сезонни зеленчуци. Сред месата интерес провокира италианското телешко - то е доста вкусно, тъй като е характерно във връзка с избор и подготвяне.

В Италия телешкото месо е главното, което се готви в региона Ломбардия, главно в Милано. Само там може да се поръча и подготви в автентичен тип фамозният котлет по милански.

Телешкото место съгласно разбиранията на италианските кулинари, би трябвало да се избере от младо животно до 5-месечна възраст. То е по-крехко от говеждото, което се взима от животни навършили 1 година.

Телешкото месо има по-изискан усет, мека конструкция и малко вени. Отгоре има тъничък пласт подкожна лой. Липсват сухожилия. Съдържа доста протеини и никакви мазнини и е доста елементарно смилаемо. Отличава се с мирис на прясно мляко и най-ценно е това месо, което е получено от животно, хранено единствено с майчино мляко. Месото на младо мъжко теле е високо ценено поради вкусовите му качества и потребни свойства.

 осо буко от качествено италианско телешко

Когато се готви такова месо, то има мирис на мляко и става доста нежно. Най-често се вари, само че опциите за подготвяне в действителност са доста.

Ефектът на това месо върху човешкото тяло се дължи на витаминния и минералния му състав. То е потребно за кожата, лигавиците и храносмилателната система. Съдържа доста дребен % холестерол.

В него обаче има желатин, който е потребен за сърдечно-съдовата система. Благодарение на него се възстановява процесът на храносмилане и се покачва киселинността.

Италианското телешко се употребява за празнично ядене на трапезата. В Италия го готвят със сос от джинджифил и нар, който е доста добра съставна част в храната, приготвена с телешко. Черният пипер, мащерката, магданозът и босилекът са най-често употребяваните подправки, които придават доста присъщ усет на италианските гозби с телешко.

Това месо на практика няма щета, с изключение на самостоятелната нетърпимост към него, по тази причина в италианската кулинария то е почтено показано в разнообразни разновидности - варено, печено, задушено или в разнообразни салами.

Ако желаете да надникнете към още забавни италиански вкусотии, вижте нашата публикация за Най-популярните италиански салами.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР