Без съмнение Бойко Борисов е човекът, който трябва да даде

...
Без съмнение Бойко Борисов е човекът, който трябва да даде
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Нито оставката на Петкова, нито Балканско Белене“ успяха да прикрият огромната далавера с ЧЕЗ



Без подозрение Бойко Борисов е индивидът, който би трябвало да даде отговор на въпроса „ кой стои зад Гинка Върбакова? “, тъй като допускам, че няма рационален човек в България, който да счита, че тя независимо купува бизнеса на ЧЕЗ в България. Вторият въпрос, на който би трябвало да отговори е дали министър председателят има пръст в тази договорка, тъй като се появиха и такива подозрения. Това сподели в изявление за предаването „ Нещо повече “ водачът на Движение „ България на жителите “ Димитър Делчев .

Реакцията на чешкия министър председател и реакцията на чешките медии потвърждава, че нещо доста гнило има в основата на тази договорка и няма по какъв начин държавното управление и персонално министър председателят да не знае, още преди тази договорка да се случи, какво съставлява тя, най-малкото, тъй като тя касае един стратегически бранш, добави той.

Според него е значимо опозицията на ръководството да изиграе ролята си при проблема с ЧЕЗ и да изисква оптималната бистрота по договорката: Опозицията и в тази ситуация извънпарламентарната съпротива би трябвало да сме на мястото си, с цел да огласим обстоятелството, че това е една договорка, която касае стабилността на цялата ни страна и би трябвало да пожелаваме и да настояваме органите, които дават отговор за това да обезпечат оптималната бистрота и в последна сметка, откакто договорката прикрива някакъв различен притежател, да създадат всичко допустимо да не се случи по метода, по който желаят да ни я сервират. Дали и опозицията в Народното събрание ще направи същото – следва да разберем. Аз не мога да злоупотребявам, само че до момента тя е посочила, че не е изключително съответна във връзка с схемите, които се реализират от държавното управление.

По отношение на оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, Далчев разяснява: Нито оставката на Петкова, нито опитът на Борисов да насочи вниманието към някакви имагинерни хрумвания за „ Балканско Белене “ и така нататък не съумяха да прикрият голямата спекулация, която се крие зад договорката с ЧЕЗ и това, че на следващия ден тази договорка може да се заплати от всички нас посредством увеличението на цената на тока. Затова Борисов сподели „ Номерът не стана, връщам Теменужка “, в случай че беше минал номера – нямаше да я върне.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР