Без резултат завърши снощи преговорният маратон за въвеждане на минимална

...
Без резултат завърши снощи преговорният маратон за въвеждане на минимална
Коментари Харесай

Продължават преговорите за въвеждане на минимална работна заплата в Кипър

Без резултат приключи нощес преговорният маратон за въвеждане на минимална работна заплата в Кипър, само че договарянията ще продължат и идната седмица, оповестява " Сайпръс мейл ".

Министърът на труда Кириакос Кушос, който през целия ден организираше взаимни и обособени съвещания със синдикатите и работодателските организации, съобщи, че се надява да успее да предложи решения на президента Никос Анастасиадис и на Министерския съвет преди края на август.

Кушос похвали " сериозния и виновен " метод както на синдикатите, по този начин и на работодателите.

" Следващата седмица ще продължа обособени контакти с двете страни и се надявам, че преди края на август, което е крайният период, който президентът на републиката ми даде за привършване на контактите, ще бъда в положение да предложа някои решения по въпроса на президента и на Министерския съвет ", сподели той.

Министърът благодари на обществените сътрудници и съобщи, че чака да продължи тяхното съдействие, тъй че диалозите да завършат с триумф.

Според известия в медиите има различия по отношение на процеса на използване на минималното заплащане на труда, като работодателите упорстват за избрани изключения. Други спънки се отнасят до нивото на минималната работна заплата, както и нейното пресмятане. Профсъюзите и работодателските организации не са съгласни с метода на установяване на междинната заплата, на която ще се базира минималната заплата.

Кипърският президент посочи неотдавна, че минималната работна заплата ще се основава на изчисленията на Кипърската статистическа работа, която дефинира междинната работна заплата на 1573 евро, като процентът на минималното заплащане ще варира сред 50 и 60 на 100 от междинната работна заплата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР