Без резултат приключи заседанието на Съвета "Общи работи" по член

...
Без резултат приключи заседанието на Съвета "Общи работи" по член
Коментари Харесай

Без резултат приключи заседанието за Брекзит в Брюксел

Без резултат завърши съвещанието на Съвета "Общи работи " по член 50, който разиска ходът на договарянията по Брекзит. Съветът препотвърди и това, което също не беше изненада - поддръжката на 27-те страни-членки към основния договарящ Мишел Барние.

"Всички 27 страни уверихме Мишел Барние, че поддържаме насоките и сме единни, както и че това е ключът към сполучливото привършване на договарянията ", съобщи австрийският министър по европейските въпроси Гернот Блюмел.

Белгийският министър на външните работи и европейските въпроси Дидие Рейндерс изрази страдание, че не се е стигнало до съглашение, само че съобщи, че работата ще продължи през идващите седмици, оповестява БНР.

"През идните седмици би трябвало да покажем креативност и въображение, тъй че да спазим насоките, дадени на основния договарящ Мишел Барние. И ще продължим да вършим това дружно и солидарно с ирландския ни сътрудник, както и с всички останали, които ще бъдат наранени от Брекзит - Испания поради Гибралтар, Кипър поради базите си или страните, които са най-близо до Англия, за които следствията от нейното отдръпване - по график или не, биха били най-тежки ", разяснява Рейндерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР