Без промяна остават условията за кандидатстване на български студенти във

...
Без промяна остават условията за кандидатстване на български студенти във
Коментари Харесай

Без промяна в условията при кандидатстване в британските университети

Без смяна остават изискванията за кандидатстване на български студенти във Англия макар процедурата по Брекзит. Тази година повече от 600 българи са признати в разнообразни университети на Острова.


И след стартирането на процедурата по Брекзит, Англия остава измежду най-предпочитаните от българите страни за висше обучение, а измежду главните аргументи за това са преференциалните условия за образование.
Стефка Златева, учебен съветник: " Финансирането за студенти, които ще стартират следването си през септември 2019 г остава, тъй че те ще могат да се възползват от студентския заем. Това е една страхотна вест за всички, които занапред обмислят да аплайват идната есен. Маргарита Колева, предстоящ студент във Англия: Не срещнах толкоз компликации макар Брекзит. Увериха ни, че това няма да попречи за студентите през 2018/2019г. дори и за идната година ни увериха, че няма да има спънки.
Компютърни науки, медии, бизнес и изкуства. Това са част от най-предпочитаните специалности измежду българите. Елина е един от бъдещите студенти, които се насочват в областта на изкуството. Ще учи постановка в Лондонския университет.
Елина Павлова, предстоящ студент във Англия: Смятам, че е потребно човек да отиде в университет в друга страна, да се запознае с нови хора, да научи нещо от тях и да го придвижи в личния си живот.
Затова Елина не счита да остане на Острова след завършването си. Категорична е, че мястото ѝ е в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР