Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде глобена.

...
Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде глобена.
Коментари Харесай

Работна група ще предложи на прокуратурата да обяви актовете за Алепу за нищожни

Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде санкционирана. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " министърът на околната среда и водите Емил Димитров, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. „ От 2007 година се точи нещо си. Имаме наказателни процедури, тъй като отлагаме. Този закон би трябвало да се одобри, с цел да не поносим наказания ”, безапелационен е Димитров. „ Това, което аз направих, като министър, е да се съобразя с всички европейски условия. Внесъл съм го в скъсен вид до най-малко, без който не може ", сподели еко министърът. Емил Димитров заяви, че неведнъж е бил нападан поради това, че е направил огромни отстъпки.
За строителството на Алепу той заяви, че " то към този момент е спряно от ДНСК ". Димитров уточни, че е основана работна група, която да разиска дали може да се предложи на прокуратурата да разгласи актовете за за оскъдни .   Според министъра, това би решило казуса. Димитров разяснява и втория митинг на природозащитници против застрояването по морето и в планините. Според недоволните, законът дава власт на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да трансформира зоните от " Натура 2000 ", без да се преценява с научните данни за това. „ Трябва да подчертая героизма, който Министерство на околната среда и водите направи в последните месеци. За първи път от 20 години насам на Черноморието минимум се е строяло, минимум са се слагали чадъри, минимум са се смачквали мидите или се е размътвала водата , минимум електричество е изхабено, минимум са излъчванията от коли ”, добави той.
 Прокуратурата откри нови нарушавания около разрешителното за градежа на Алепу Прокуратурата откри нови нарушавания около разрешителното за градежа на " Алепу "
Нови доказателства за нарушавания около издаденото позволение за градеж на хотел на мястото на подпорната стена в проблема " Алепу " има о...
В края на изказването си Емил Димитров разяснява и Седемте рилски езера. " Истината е, че сутринта, като е отишла защитата, която през целия ден стои да пази там, с цел да не се качват джипове нагоре, е видяла, че има следи от камиони. Обадила се е и те са ги махнали. Факт е, че са се качили. Факт е, че би трябвало да получат наказания ”, съобщи изрично еко министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР