Без проблем предложените преди месец промени в Закона за устройство

...
Без проблем предложените преди месец промени в Закона за устройство
Коментари Харесай

На първо четене на комисия: От 500 до 1000 лева глоба за хавлия върху дюни

Без проблем препоръчаните преди месец промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), касаещи фрапантни санкции при несъмнено " отношение " към дюните по Черноморието, бяха признати на първо четене на равнище районна комисия в Народното събрание, съобщи в. " 24 часа ".
Най-разпознаваемите промени са тези " за слагане на плажни такъми и прекосяване или прекъсване с пътно транспортно средство върху преносими: (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни ". По-точно - в случай че минеш с кола през дюни или паркираш върху дюни, предлагането е да бъдеш глобяван с 1000 до 3000 лв.. Ако повториш - 6000 лв.. Ако пък разположиш палатка или опънеш хавлия върху дюни - санкция от 500 до 1000 лв. .
При разискването в комисията, Депутатите и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева взеха решение, че терминът " плажни такъми " би трябвало да бъде пояснен по-добре и сред първо и второ четене на текстовете да бъдат прецизирани.
Другите предложенията касаят основно налагането на санкции. Включени са наказания за плажни оператори, в случай че не обезпечат равносилен достъп за свободно разполагане на плажни такъми от посетителите - от 1000 до 5000 лв., както и наказания за всеки, който в нарушаване на закона лимитира правото на жителите за свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове - от 2000 до 4000 лв. санкция и 6000 лв. санкция при наново нарушаване.
Според друга смяна изискванията на търга за отдаване чартърен на морски плаж се " разгласяват до 30 дни преди крайния период за подаване на заявки за присъединяване ". Зам.-председателят на районната комисията Александър Ненков изясни, че този текст в действителност буди подозрение, само че се надява, че противоречивите точки ще бъдат изчистени сред четенията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР