Без подписването на заключителен документ ще завърши започващата днес среща

...
Без подписването на заключителен документ ще завърши започващата днес среща
Коментари Харесай

Няма да има общ документ след края на срещата на Г-7


Без подписването на финален документ ще приключи започващата през днешния ден среща на върха на Г-7 във френския курорт Биариц, заяви БНР.

В сянката на дълбоки спорове сред участниците и международни рецесии стартира годишната среща на седемте най-развити стопански системи в света. Домакинът, френският президент Еманюел Макрон, разгласи за мото на форума битката с неравенствата и сложи като първа точка в дневния ред унищожителните пожари в Амазония.

Срещите на Г-7 по традиция са отдадени на главните международни проблеми - външна политика, сигурност, запазване на климата. По тези въпроси водачите на Г-7 са в плен на другите си визии. За американския президент Доналд Тръмп не климатът, а стопанската система е водещата тематика. И изиска тя да влезе в дневния ред с гледище за по-видим ангажимент на европейците за стопански растеж, т.е. поемането на по-висок дълг.

Спорове се чакат и за Иран, както и във връзка с облагането с налози на софтуерните колоси.

Според наблюдаващи другите ползи на страните от Г-7 отслабват въздействието на форума.

“Тези седем страни съставляват едвам една седма от популацията в света и към този момент напълно не са „ тежката артилерия “ на международната стопанска система. Седемте нямат думата, тъй като на масата за договаряния не седят нито Китай, нито Индия, Бразилия и Русия “, разяснява немският посланик Волфганг Ишингер, уредник на Мюнхенската конференция по сигурността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР