Без подкрепа за правителство с мандат на Има такъв народ

...
Без подкрепа за правителство с мандат на Има такъв народ
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ако не подкрепим ИТН - Борисов се връща

Без поддръжка за държавно управление с мандат на " ИТН " има заплаха да върнем Бойко Борисов на власт. Няма различен вид да бъде формиран кабинет на демократичните партии в този парламент. Задачата е да се в профил ГЕРБ от власт ". Това съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева пред ТВ1.

Относно оферти кабиенет от Слави Трифонов , Йончева сподели: " Той има нетипично политическо мислене, одобрявам неговия ход да предложи държавно управление като вдишване на цялата отговорност. Той сподели, че няма да води пазарлъци – това, което мнозина политици назовават " политически взаимни отстъпки ".

Според евродепутата не просто ГЕРБ " би трябвало да се в профил от власт, само че и да се отстрани опцията да се откри каквото и да е властническо ръководство ". След това може да се водят диспути и борби за леви и десни политики.

" В екипа, който " ИТН " предложи, има млади, добре образовани, амбициозни хора. Нека да забележим на какво са способни. Доколко ще бъдат сполучливи няма по какъв начин да разберем, в случай че не им дадем късмет. Каквото и държавно управление да бъде определено от това Народно заседание, то ще бъде доста зорко следено от демократичните партии ", декларира тя.

Йончева, която беше народен представител от Българска социалистическа партия и представител на парламентарната група, подлага на критика отхвърли на водача Корнелия Нинова от през вчерашния ден да поддържа проектокабинета на Трифонов. " Това е опит да избави най-вече себе си. За последните четири години партията е изгубила 600 000 гласа, като единствено за последните два месеца – над 100 000 ", аргументира се Йончева.

И напомня: " Нека не забравяме, че единствено преди два месеца ръководителят на Българска социалистическа партия защитаваше противоположната позиция – изрази подготвеност да поддържа каквото и да е държавно управление на " ИТН ", без преди този момент да е съгласувала изказването си с управлението на партията. Сега математиката демонстрира, че вероятно държавно управление на Българска социалистическа партия може да бъде гласувано единствено с сделка с ГЕРБ ".

По думите ѝ " Позитано " 20 " изгуби доверието на гласоподавателите, партията стартира да се ръководи властническо, критиците се отстраняват, а опозиционноста на Българска социалистическа партия се приема за фасадна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР