Без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите,

...
Без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите,
Коментари Харесай

Панов: Има неясноти в искането на най-добрия юрист на управляващите за уволнение на Миталов

" Без по никакъв метод да разтревожвам най-хубавия правист на ръководещите, дръзвам да настоявам, че неговото предложение съдържа доста неясноти и съм сигурен, че през днешния ден на съвещание на Съдийска гилдия на Висш съдебен съвет, тематиката ще бъде включена за обсъждане ".

Това сподели ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов във връзка изпратеното от правосъдния министър Данаил Кирилов предложение до Висш съдебен съвет спецсъдия Андон Миталов да бъде уволнен поради накърняване престижа на правосъдната власт след решението на Съединени американски щати да наложи възбрана за влизане в страната.

Панов акцентира, че не излиза наяве какви са съответните дейности от страна на арбитър Миталов, с които е оскърбен престижа на правосъдната власт и са нарушени неговите служебни отговорности. " Кога са осъществени тези дейности, по кое съответно дело. Много е значимо да се посочат доказателствата ", съобщи Панов.

Панов добави, че с цел да се стигне до основателност на едно искане, то би трябвало първо да е възможно и да сезира по годен метод Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

" Много постоянно се задава въпросът за какво в България няма присъди за корупция. За да има такива, би трябвало да има дело, обвинителен акт, досъдебно произвеждане. Когато се употребява думата корупция, значи, че някой би трябвало да е получил полза, това допуска углавен проблем, а подобен никой не е декларирал, че има ", сподели Панов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР