Без платено паркиране в София- само в неделя. Столичният общински

...
Без платено паркиране в София- само в неделя. Столичният общински
Коментари Харесай

Безплатно паркиране в София само в неделя

Без платено паркиране в София- единствено в неделя. Столичният общински съвет реши да удължи работното време на " синята зона " и вместо в събота до обяд - то се удължава до 18,00 часа. Промени има и при времетраенето на синята и зелената зона през делничните дни - към този момент ще бъдат дейни от 8.30 до 19.30. Местният парламент утвърди и предложенията на кметовете на „ Лозецен " и „ Средец " да се вкара зелена зона в техните региони, предава Дарик.

Паяците в София ще почиват само в неделя. „ Синята зона ", която беше дейна от понеделник до събота на обяд, към този момент ще работи до 18 маса в почивния ден. Общинският консултант Зафир Зарков уточни, че това се дължи на натовареността на придвижването и в съботния ден.

" Първият почивен ден след 14:00 часа трафикът в града ни понижава. Една от задачите на това нещо е да се обезпечи ред в паркирането и опция за използването за места за паркиране. Поради тази причина се постанова и увеличението до 18:00 часа.

" Започваме платеното паркиране с половин час по-късно заран, като главният претекст е че това е времето най-много за родителите, които возят своите деца до детски градини, учебни заведения, се постанова да заплащат зони за паркиране, въпреки че те престояват напълно малко. Вечерно време има различен значителен мотив. Възможността до 19:30 да се работят зоните се обезпечава и по-голяма опция на домуващите особено да могат да намерят място за паркиране. Тъй като когато действат към момента зоните, знаете че опцията за паркиране тогава е много по-голяма. ", добави Зарков.

Окончателно локалният парламент реши, че зелена зона ще се вкара по улица „ Цар Иван Асен II " и долната част на квартал „ Лозенец ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР