Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с

...
Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с
Коментари Харесай

Ще откаже ли президентът смяната на министри?

Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с настояването на служебния министър председател за промяна на министри. Румен Радев ще се срещне с Димитър Главчев, който би трябвало да обоснове желаните рокади.

От Брюксел министър-председателят прикани президента да извърши отговорностите си по Конституция.

„ Това държавно управление беше образувано при особени условия. Тогава Главчев съобщи, че сформира политически уравновесен кабинет. Това значи, че има политически представители, само че има баланс “, сподели в ефира на „ Здравей, България “ политологът проф. Румяна Коларова.

Тя добави, че тези, които са дали своят вот за измененията в Конституцията, ще инкасират голяма вреда, в случай че не престават да саботират модела, който са приели.

По думите на доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в СУ „ Св. Климент Охридски “, държавното управление не е на Народно събрание. „ Ако беше на Народно събрание, щеше да бъде образувано с един от трите проучвателни мандата. Правителството, по този начин, както беше конструирано, е разкрачено сред Президентството и Народно събрание. Тъй като президентът през цялото време не хареса ограничението, от самото начало ще демонстрира, че тази процедура е несъстоятелна ”, добави тя.

Владимир Йончев, основен редактор на „ Офнюз “, добави, че не е доста редно заместник-председател на политическа партия да бъде външен министър, но Даниел Митов, съгласно него, е влиятелен.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР