Без опашки и без напрежение преминава имунизацията срещу COVID-19 във

...
Без опашки и без напрежение преминава имунизацията срещу COVID-19 във
Коментари Харесай

Продължава имунизацията с АстраЗенека в Пловдив

Без опашки и без напрежение минава имунизацията против COVID-19 във имунизационните пунктове в Пловдив, които са 14 на брой. Има задоволително количества ваксини на AstraZeneca. Здравните заведения сигнализират обаче, че се изчерпват леглата в Коронавирус отделенията им. Болниците в Асеновград и Карлово нямат към този момент свободни кревати, заяви Нова ТВ.

В Общинския имунизационен център в Пловдив имунизирането тази заран стартира 15 минути преди старта на работното време. Създаден е специфичен ред. С преимущество от 8 до10 часа се обслужват тези, които не са се записали в електронния указател, а на регистратурата на поликлиниката.

Само през вчерашния ден в Общинския имунизационен център са били имунизирани 80 души. Толкова са се записали и за през днешния ден. Ваксината, която се слага е единствено тази на AstraZeneca.

„ От на следващия ден работа възобновяват и двата мобилни кабинета”, съобщи доктор Валентина Костуркова- шеф на ДКЦ II- Пловдив.

В Пловдив към този момент се разисква вид двете общински лечебни заведения в града да разкрият в допълнение 50 кревати в COVID-отделенията си, поради дефицита им на фона на нараствания брой на новите случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР