Без ограда остава луксозната резиденция на Димитър Желязков - Митьо

...
Без ограда остава луксозната резиденция на Димитър Желязков - Митьо
Коментари Харесай

Събарят оградата на къщата на Митьо Очите

Без ограда остава първокласната резиденция на Димитър Желязков - Митьо Очите в несебърското село Кошарица. С решение на Апелативния съд в Бургас солидният бетонен зид с дължина 25 метра и височина 5 е разгласен за противозаконен. Така несебърският необут има два месеца да отстрани оградата, преди да влязат общинските багери, изясняват адвокати.

Едва когато това стане, Желязков може да задвижи процедурата за строителство на нов дувар към баровската сграда, където от години живее със фамилията си, прецизира „ България Днес”. Процедурата по новото строителство лишава най-малко половин година поради множеството формалности, изясняват специалисти.

Формално молбата за строителство на нова ограда би трябвало да се подаде от брачната половинка на Очите. Антигона Янулис е шеф на компания "Сий сайд инвестмънт ", която има и къщата. Справка демонстрира, че през последните години компанията е придобила няколко имота, жилища и хранилища. Сред тях е и първокласната резиденция в баровското село Кошарица. Тя се трансформира в нов дома за Желязков, откакто страната конфискува първокласната му вила в близкия до Несебър град Сунгурларе.

Незаконната ограда на Очите е засечена от чиновници в община Несебър при започване на юли предходната година. Проверка демонстрира, че тя е вдигната без каквото и да е позволение или наложителен план от проектант. Издадената заповед за срутване мигновено е оспорена от брачната половинка на Очите. Първоначално Антигона Янулис твърди, че не е известена за нарушаването по законовия ред. В протокола на общината съгласно нея липсвали и имената на очевидци, участвали на инспекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР