Без нито един загубен сет в първите си три мача

...
Без нито един загубен сет в първите си три мача
Коментари Харесай

Надал се класира на осминафиналите без загубен сет

Без нито един изгубен сет в първите си три мача Рафаел Надал към този момент е на осминафиналите на Australian Open. В дуел от трети кръг 20-кратният първенец от Големия шлем в профил Камерън Нори след 7-5, 6-2, 7-5.

When you realise you're into the second week of a Grand Slam*

*For the 49th time | |
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Британецът оказа опозиция и накара испанеца да се потруди много за триумфа, пристигнал след 2 часа и 14 минути. Световния №2 не сподели най-хубавия си тенис, само че равнището му бе задоволително за победа в три сета. В хода на мача Надал направи 35 непредизвикани неточности по отношение на 33 уинъра. В първия и третия сет триумфът можеше да пристигна и по-лесно, само че Матадора пропускаше някои от възможностите си за пробив, завършвайки мача с 5 осъществени от общо 12 брейкбола по отношение на 1/1 при противника.

„ Труден мач беше. Не успявах да употребявам обстановките, в които повеждах при започване на сетовете. Това докара до повече проблеми, само че е обикновено в трети кръг да срещаш добър противник. Чувствам се добре, веселя се, че не преставам напред “, сподели той след мача.

До този миг Надал не бе губил мач против различен левичар на шампионати от Големия шлем и продължи тази серия. „ Приспособяваш се. Не приписвам огромно значение на този факт. Взимам го поради, само че по този начин върша и с всички други противници. Надявам се да бъда още по-добър в понеделник. В този миг би трябвало да се съобразиш, да си виновен, изпитвам голямо състояние към всичко, което вършиме тук. “

В идващия стадий негов противник ще бъде Фабио Фонини, против който има 12 победи от 176 мача. „ Играли сме няколко пъти, побеждавал ме е. Идва тук след травма, много впечатляваща победа в три сета, тъй че ще влезе в мача с мен с доста самочувствие. Не може да очакваш елементарен мач в четвърти кръг, уповавам се да съм квалифициран. “
TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР