Без никакво замисляне бих препоръчал на всички родители да си

...
Без никакво замисляне бих препоръчал на всички родители да си
Коментари Харесай

Димитър Михайлов: Таекуондо учи на уважение и дисциплина

" Без никакво планиране бих предложил на всички родители да си запишат децата да упражняват точно таекуондо заради качествата, които построява физически, само че и заради това, че ние като треньори по таекуондо образоваме нашите възпитаници да бъдат положителни хора, да бъдат образец за подражателство в обществото и да бъдат мощни и положителни персони ". Това показа в изявление за БГНЕС Димитър Михайлов, вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо и президент на таекуондо клуб " Рамус " .

 Вицепрезидентът на БФ Таекуондо Димитър Михайлов.

През уикенда в " Асикс Арена " в София ще се организира 10-то юбилейно издание на шампионата " Рамус купа София ", което се организира в чест на Деня на националните будители, като уредниците чакат към 1000 участници от 21 страни.

" Таекуондо е прелестен спорт и е много известен по света, набира скорост и в България, има много деца, които упражняват таекуондо в нашия клуб, може би към 300. В България от ден на ден има интерес, най-вече при дребните, само че също и при по-големите, да упражняват таекуондо. Спортът е прекрасен, леснодостъпен, учи на доста значими неща, с изключение на физическите качества, които построява, учи на дисциплинираност, почитание, стараем се всички трениращи да бъдат образци за своите съученици и положителни персони и хора. Спортът развива качества като мощ, експедитивност, еластичност, сръчност. Не преподаваме таекуондо, с цел да бият децата други деца и техни съученици, по-скоро учи на самозащита, построява физически и личностни качества, които считам, че всяко дете би трябвало да има ", описа Михайлов.

Той посочи с какво таекуондо се разграничава от другите бойни спортове. " Таекуондо е бойно изкуство, което произлиза от Корея, ние упражняваме олимпийската версия, която е от Южна Корея, употребяват се най-вече удари с крайници от кръста нагоре, имаме право на удари с крайници в главата и в натрупа, имаме право на удари с ръце в тялото, не и в главата, това го разграничава от другите бойни спортове, които са част от олимпийската стратегия. Изключително забавен спорт, в който е доста значима с изключение на физическата подготовка, и психическата такава. Дистанция, тайминг, експедитивност, реакция. Смея да кажа, че това е един прелестен спорт, подобаващ за всички ".

Михайлов разкри, че очакванията са на Олимпиадата в Париж България за първи път да има представител в таекуондото . " Таекуондо е известен спорт в международен мащаб. Мога да ви споделя един забавен факт - на Олимпийските игри през 2012 в Лондон най-вече знаменосци бяха състезатели по таекуондо. Така че спортът се радва на сериозен интерес по целия свят, в това число и в България. Имаме положителни състезатели, някои от тях са били покрай класиране на Олимпийски игри, само че, за жалост, досега не сме класирали участник за присъединяване на Олимпиада. Надяваме се на идващите Игри в Париж да имаме подобен. Има някои състезатели, които имат капацитет и им го поисквам от сърце ", сподели Михайлов.

" Винаги се стараем шампионатите, които организираме да са високо качество и по тази причина сме наели електронната екипировка непосредствено от производителя в Испания, тя е същата, с която се игра на последните Олимпийски игри, както и на международни шампионати. Това е едно нещо, което способства за безпристрастност и качествено осъществяване на надпреварата ", описа Михайлов по отношение на шампионата " Рамус купа София ", който се организира в чест на Деня на националните будители. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР