Без никакви аргументи правителството изведнъж реши от 1 септември да

...
Без никакви аргументи правителството изведнъж реши от 1 септември да
Коментари Харесай

Купуват гласовете на чиновниците за ГЕРБ и ОП

Без никакви причини държавното управление внезапно реши от 1 септември да увеличи с до 30% заплатите на незнаен брой чиновници в общо 28 министерства, държавни организации и стуктури. Дори ще се разгласява план на разпореждане за публично разискване. Това разискване трява да завърши до идващия петък.
Абсурдното пояснение за незабавния период е, че " Съкратеният период е свързан от нуждата позитивните въздействия от нормативната интервенция да бъдат реализирани по най-бързия метод. " Разбрахте ли? Положителните въздействия да бъдат реализирани по най-бързия метод. Което значи стотици хиляди служители да бъдат обезпечени като гласоподаватели на ръководещите в задаващите се предварителни избори. Даваме им пари и те пускат нашата бюлетина. Просто, безочливо и ясно.

Още по-абсурдно е, че така наречен " позитивни въздействия " са изказване само на Дирекция " Модернизация на администрацията " – и такава има! - в Министерски съвет. Забележете: в един от съпровождащите документи, наименуван " Частична предварителна оценка на въздействието ", в графата " Посочете дали са осъществени следващи оценки на нормативния акт, или разбори за осъществяването на политиката и какви са резултатите от тях " е написано: " Не са осъществявани такива ".

Не са! И на никое място не са посочени параметри за това какъв съответен брой чиновници ще засегне, за какви заслуги и какви съответни суми за бюджета. Просто „ до 30% “.

Всъщност решението е взето на последния съдружен съвет, на който Борисов се изфука, че ще се постави акцент върху чиновниците, които са на първа линия в битката с ковид. В последващите подмолни сделки сред ръководещите към този момент е записано, че в постановлението ще попада „ личния състав на администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19, в това число за чиновници на първа линия " и " администрации, в които главните заплати на чиновниците са по-ниски спрямо други институции, в дисонанс с размера на отговорностите им и директния риск за здравето ".

Това разширение на броя на ощастливените от огромните „ грижи на партията и страната “ подсигурява няколкостотин хиляди гласа на парламентарните избори. Каквато е и задачата. Отново забележете: в листата влизат чиновници на Изпълнителна организация по околна среда, Държавна комисия по стоковите тържища и борсите, Дирекция за народен строителен надзор, Български институт по метрология или Басейнови дирекции и прочие Всички те са на първа линия в борбата ковид? Но ще получат пари.

Защо? И от кое място ще се вземат парите?

Мирише на обезпечаване на гласове за ръководещите с пари на всички данъкоплатци. Което се прави в миг, когато страната се тресе от митинги, обхванали към този момент и 23 града в други страни, където живеят, учат и работят българи. Защо се бърза? Защото властта се застрахова с платени гласове. Политически цинизъм на N-та степен.

И да знаете: парите в чекмеджето на премиера са ваши пари, както и тези, с които в този момент купуват гласове в администрацията.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР