Без никаква симпатия трябва да признаем, че президентът Ердоган е

...
Без никаква симпатия трябва да признаем, че президентът Ердоган е
Коментари Харесай

Арабист: Поведението на България спрямо турския вот е хитро и балансирано

Без никаква благосклонност би трябвало да признаем, че президентът Ердоган е огромен водач. Той съумя да заблуди Запада, че в Турция се организират почтени, естествени, транспарантни избори, което изрично не виждам да се случва ". Това съобщи журналистът Мехмед Юмер пред Нова телевизия.

Днес в Турция се организира решителен избор. Страната гласоподава за президент и нов състав на Народното събрание. Изборите се организират в изискванията на изключително състояние.

"Въобще не ме подвежда, че Мухарем Индже събира пет милиона души. Няма нищо ново под турското небе. Ердоган въздейства върху турската политика към този момент четвърт век. Според мен доста разбори изпуснаха една доста значима точка в предизборните диспути ", добави Юмер.

"България пробва да бъде мост сред Анкара и Брюксел. Българското държание по отношение на турските избори съгласно мен беше уравновесено и хитро ", разяснява проф. Владимир Чуков, арабист и експерт по тематиките от Близкия Изток.Според него държанието на българското управление изпраща посланието, че сме подготвени да работим с Турция, даже в случай че властта се смени.

"Доминантата в тази предизборна акция беше сигурността. Бежанският проблем съществуваше в реториката на Ердоган като едно задължение, което Турция държи върху себе си и за което Европейски Съюз е доста непризнателен ", счита Мартин Табаков, лекар по политически науки.

"Последните екзит-полове демонстрират, че една от главните грижи на гласоподавателите са икономическите фактори. Фактът, че животът стана доста по-скъп. Въпросът за сигурността стана много по-значим ". Това разяснява журналистът от вестник "Хюриет " Барчин Инанч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР