Без негово знание и съгласие, водещият на Панорама по БНТ

...
Без негово знание и съгласие, водещият на Панорама по БНТ
Коментари Харесай

Лицето на ”Панорама” Бойко Василев стана жертва на интернет измама

Без негово познание и единодушие, водещият на ”Панорама ” по Българска национална телевизия - Бойко Василев се озова в обществените мрежи, рекламирайки съмнителни капки против високо кръвно налягане.

Това е закононарушение, то разчита на това, че ние имаме към момента слаба цифрова просвета и когато забележим познато лице или някаква реклама в интернет, резултата е - написа го във вестника. Това е голям проблем! Нашите фенове би трябвало да схванат, въпросът по какъв начин да разграничат лъжата от истината в интернет е въпрос на оцеляване, споделя той.

Освен лицата на известни персони, за подвеждаща реклама се употребява и логото на разнообразни медии. Например логото на Българска национална телевизия е употребявано за реклама на лекарство, което дава обещание да реши всичките ви проблеми с кръвното. Страницата имитира уеб страницата на Българска национална телевизия, само че при натискане на менюто, излиза неточност.

Тези уеб сайтове биват неотложно затваряни и предприемани дейности против хората, които са ги конфигурирали. В множеството случаи се касае за лекарствени средства от някогашния Съюз на съветските социалистически републики и такива, които нямат действителна опция да бъдат пласирани на българския пазар, изяснява Явор Колев, " Киберпрестъпност " ГДБОП.

Законодателството за питателните добавки, то е такова, че е по-либерално от законодателството за лекарствените артикули. И на процедура никой не ревизира какъв е състава. Има един отчет на Европейска комисия, съгласно който сходни уеб сайтове популяризират фалшифицирани лекарствени артикули в 60 % от случаите, споделя и проф. Асена Стоименова, член на УС на Европейската организация по медикаментите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР