Без мобилни телефони в училище в Италия. В специална заповед

...
Без мобилни телефони в училище в Италия. В специална заповед
Коментари Харесай

Забраняват смартфоните в класната стая в Италия

Без мобилни телефони в учебно заведение в Италия. В специфична заповед на министъра на образованието електронните устройства са избрани като „ детайл на разпръскване и липса на почитание към учителите, възобновяване на чиито престиж е приоритет “.

В заповедта си просветителният министър Валдитара акцентира нездравословните резултати, които потреблението на електронни устройства може да има върху концентрацията, паметта и сериозния дух на децата. Рисковете за здравето на децата са включени в отчет, публикуван като приложение към заповедта, съобщи bTV.

Така в Италия учениците към този момент ще би трябвало да оставят мобилните си телефони, преди да влязат в класната стая. Използването на други електронни устройства ще бъде разрешавано от учителя единствено за задачите на образованието. Телефоните са неразрешени и в междучасията.

За нарушителите не са планувани дисциплинарни санкции. Училищата ще дефинират по какъв начин да ползват разпоредбите, в това число и санкции посредством самостоятелни учебни наредби и пактове за взаимна отговорност сред учебно заведение и семейство.

В началото на образователната година в Болоня в една от гимназиите не разрешиха потреблението на мобилни телефони в часовете както за възпитаници, по този начин и за учители. Така беше стартирана самодейността, която цели да върне учебното заведение като място за развиване на гения и творчеството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР