Без лмити за обезщетения ще има само за далечни роднини

...
Без лмити за обезщетения ще има само за далечни роднини
Коментари Харесай

Депутатите решиха какви ще са обезщетения на близки на загинали в катастрофи

Без лмити за компенсации ще има единствено за далечни родственици в размер до 5000 лева Това взеха решение депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание на второ четене на измененията в Кодекса за застраховането, оповестява " Монитор ".

``
реклама

Таванът до 5 хиляди лева на неимуществено предпазени на умрял на всички родственици отвън тесния кръг родственици, което значи родители, деца, брачен партньор и брачна половинка. В необятния кръг попадат братя, сестри, баби, дядовци, лели и чичовци. Между двете гледания в комисията ръководителят ѝ Менда Стоянова е внесла изменение, в което се показва, че ще бъде направена методика от Гаранционния фонд в период от 6 месеца.

След което КФН, здравният и общественият министри ще я одобрят. До влизането ѝ в действие на ще важат признатите през днешния ден ограничавания. Припомняме, сред първо и второ четене на Законопроекта за промени в Застрахователния кодекс ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова внесе промени за предели на компенсациите след гибел на пътя - 20 хиляди лева за брачен партньор или сътрудник на починало лице, 15 хиляди лева за брат или сестра и 5 хиляди лева при " прочувствени връзки ". Причината е решението на Върховния касационен съд за по-широк кръг на родственици с право на обезщетение. На 4 ноември, министър председателят Бойко Борисов подреди на депутатите от групата на ГЕРБ да не одобряват импортираните промени в Застрахователния кодекс. Подобен таван на компенсациите има в евродиректива и съгласно съперници на измененията не е належащо още едно ограничаване. По-късно Менда Стоянова конкретизира рестриктивните мерки – без предел остават компенсациите за роднините.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР